Având în vedere ca lumea asa cum o știam pana acum a suferit transformări majore, transformări care vor continua în ritm accelerat, ar fi timpul sa înțelegem ca primele semne de trecere de la încetinirea economica spre o criza prelungita, mai profunda decât precedenta din 2008-2009, sunt deja prezente în viata noastră.
Urmărind cu atenție rapoartele financiare publicate de societatiile pe acțiuni, observam ca o parte însemnata dintre companiile active în sectorul industrial se confrunta de la începutul anului în contextul pandemiei, cu o serie de probleme legate de fluxurile de numerar și cu o scădere continua a profitabilității, generată în principal de încetinirea avântului economic din UE, principala piața de desfacere pentru producătorii romani.
Incertitudinea și volatilitatea ne vor înghesui treptat într-o zona de mari provocări și de aceea devine imperios necesar sa regândim modul în care facem business și sa ne îndreptam atenția mai mult ca niciodată spre interiorul organizațiilor noastre, spre echilibrarea cashflow-ului prin eficientizarea activitatiilor de baza (core-business), închiderea celor generatoare de pierderi, renegocierea contractelor cu clienții și furnizorii, valorificarea stocurilor și a activelor non-core, ajustarea cheltuielilor cu munca vie și nu în ultimul rand spre identificarea și dezvoltarea unor noi linii de business în acord cu cerințele pieței de astăzi.
Asadar, în viitorul apropiat companiile noastre vor trebui sa devina sustenabile, mai puțin dependente de forța de munca vie și sa caute soluții sofisticate de automatizare/robotizare pentru a elimina riscuri similare în viitor și sa profite îndeosebi de zorii protecționismului european care va înlocui treptat globalismul actual care și-a dovedit limitările în situații excepționale.
Speranța noastră este ca inteligenta virusului sa nu depășească progresul omenirii și sa vedem în curând cat mai multe companii industriale care vor supraviețuii acestei perioade nefaste și vor reusi sa profite de oportunitatiile deschise de pandemie.
Asadar, sa luam aminte! Ne este la îndemâna sa menținem cashflow-ul și profitabilitatea deasupra liniei (break-even), exclusiv prin reorganizare strategica și operaționala.
In acest context, cautam colaboratori seniori, ex-CEO sau ex-manageri de functiuni (departamente) cu experienta relevanta in structuri din companii industriale (operational si suport).
Ne dorim sa creem o echipa de profesionisti care sa poata veni in sprijinul unor companii industriale aflate in dificultate economica cu obiectiv asumat de atingere break-even in 3-6 luni.
Publicare Advertoriale Industrie