Open Banking Hackathon

București, 15 Septembrie 2020

O suită impresionantă de companii și bănci de renume s-au reunit pentru a susține inovația în fintech în Europa Centrală și de Est, cu ocazia Open Banking Hackathon – Ediția CEE Online, ce va avea loc între 17 – 20 Septembrie.

Asseco SEE susține evenimentul în calitate de partener principal alături de Google și de o serie de bănci importante precum Banca Comercială Română (parte din Erste Group), Alpha Bank, Raiffeisen Bank International, First Bank și Banca Națională a României. În plus, cinci programe de accelerare de startup-uri din România, Austria, Ungaria și Bulgaria (InnovX, Techcelerator, Elevator Lab, OTP Lab și Eleven) sunt angrenați în susținerea evenimentului cu mentori desemnați echipelor în cele 4 zile de hackathon, pentru a dezvolta aplicații și produse minim viabile pe baza ideilor lor.

Competiția online ce va dura 4 zile va provoca echipe din 10 țări (Polonia, România, Bulgaria, Ungaria, Austria, Croația, Slovenia, Slovacia, Republica Cehă și Grecia) să construiască aplicații cu valoare adaugată pe platforma deja testată de agregare de date Open Banking pusă la dispoziție de Finqware.

Cosmin Cosma – CEO Finqware, inițiatorul acestui eveniment: „Am primit feedback și suport extraordinar pentru inițiativa noastra din partea mai multor actori din ecosistemul de Open Banking. Un număr impresionant de 10 instituții bancare din întreaga Europa Centrală și de Est, care în mod uzual nu se regăsesc împreună la evenimente, s-au alăturat pentru a vedea direct inovația fintech și a evalua proiectele echipelor. Nume importante în tehnologie, companii globale de consultanță și cele mai importante acceleratoare de fintech din regiune s-au implicat activ pentru a face Open Banking Hackathon 2020 o platformă importantă pentru proiectele de fintech. Peste 40 de echipe fintech din 10 țări s-au înscris deja pentru a ajunge în marea finală, ce va fi susținută online pe 20 Septembrie, într-un mare eveniment de gală.”

Adrian Năstase, Country Leader, Asseco SEE: „În următorii ani, ne așteptăm să vedem o adoptare rapidă a abordărilor și modelelor de open banking, pe măsură ce oamenii devin mai conștienți de beneficiile pe care le-ar putea aduce consumatorilor – capacitatea de a-și înțelege rapid poziția financiară, de a explora alternative și de a lua decizii financiare mai bune. Ca partener principal al Open Banking Hackathon – Ediția CEE, ne dorim să susținem accelerarea progresului pe zona de Open Banking și în industria financiară în ansamblu.”

Peste 40 de echipe din regiune sunt deja în cursa de a ajunge în etapa finală, unde cele mai bune 8 proiecte vor fi prezente în fața unui juriu C-level impresionant, în cadrul finalei online Demo Night care va avea loc pe 20 septembrie, 6 PM EET.

Toți cei interesați să vadă Open Banking în acțiune sunt invitați să își rezerve locul la acest link pentru a participa la concursul „Eurovision” al inovației fintech din Europa Centrala și de Est.

Website: https://www.openbankinghackathon.com

Online Event: https://www.eventbrite.co.uk/e/open-banking-hackathon-2020-tickets-119735629491

Comunicat de presa IT