Studentii de azi antreprenorii de maine

Asociația Ever To Excel desfășoară proiectul „Studenții de azi, antreprenorii de mâine”, proiect finanțat prin programul START ONG. Proiect lansat de Kaufland și implementat de Asociația Act for Tomorrow dedicat special studenților de la facultăți cu profil economic.

Proiectul „Studenții de azi, antreprenorii de mâine” se adresează studenților de la facultăți cu profil economic . Si își propune să ofere o nouă abordare de învățare, cu ajutorul unui simulator de business, prin care să aducă în prim plan adevăratele provocări pe care le poți întâmpina atunci când deții o afacere.

De asemenea, prin intermediul unui training, participanții vor avea ocazia să afle care este importanța leadershipului în cadrul unei afaceri. Dar și care sunt aspectele pe care trebuie să le aibă în vedere din rolul unui lider, construind un portret al liderului de succes. În cadrul training-ului, participanții vor primi și un chestionar de carieră care-i va ajuta să înțeleagă mai bine dacă antreprenoriatul este o opțiune pentru cariera lor.

Activitățile se desfășoară în perioada 26 octombrie – 18 decembrie, exclusiv în mediul online. Este în totalitate gratuit pentru studenții de la facultățile cu profil economic. În cadrul proiectului se pot înscrie 102 studenți și vor fi premiați primii 15 dintre aceștia, conform rezultatelor competiției de business. De asemenea, fiecare student înscris în proiect va primi un certificat de participare.

„În cadrul proiectului, studenții își vor testa, evalua și îmbunătăți competențele antreprenoriale. Cum ar fi: capacitatea de a lua decizii sub presiunea timpului, capacitatea de a diagnostica un context și de a adopta soluții adecvate, gândire critică, strategie, leadership, delegare etc. De asemenea, vor înțelege importanța leadershipului în conducerea și administrarea unei afaceri. Dar și vor conștientiza oportunitățile unei cariere antreprenoriale.” – a declarat Mircea Mihai, președintele Asociației Ever To Excel.

Perioada de înscriere în cadrul proiectului „Studenții de azi, antreprenorii de mâine” este de pe 12 octombrie până pe 25 octombrie 2020 și se realizează prin completarea formularului de înregistrare https://forms.gle/4bAtY7jFWUkqvLgK6. Mai multe detalii puteți găsi accesând https://www.ever2.ro/studentii-de-azi-antreprenorii-de-maine/ sau pe pagina de facebook EVER2.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România. Si implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere. Dar si instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.”

Comunicat de presa ONG