• BMW Group este primul OEM care utilizează vopsele BASF certificate conform abordării privind echilibrul biomasei
  • Reducerea resurselor fosile și utilizarea mai multor materii prime durabile minimizează amprenta de carbon
  • Stratul transparent și electrocoat-ul (e-coat) economisesc, fiecare, aproximativ 40% dioxid de carbon

București, 18 mai 2022 – BMW Group este primul producător de automobile care și-a pus încrederea în produsele de acoperire OEM pentru automobile, mai durabile, certificate conform abordării BASF privind echilibrul biomasei. BMW Group a ales să folosească în procesul de vopsire prin imersie catodică (KTL) electrocoat-ul CathoGuard® 800 ReSource de la BASF Coatings, în fabricile sale din Leipzig, Germania și Rosslyn, Africa de Sud, și stratul transparent iGloss® matt ReSource pe întreg continentul european. Utilizarea acestor versiuni de produse mai durabile pentru vopsirea vehiculelor permite economisirea a aproximativ 40% CO2 per strat de acoperire; ceea ce va reduce cantitatea de dioxid de carbon emisă în fabrici cu peste 15.000 de tone metrice până în 2030.

„Fiind cel mai mare furnizor de produse chimice pentru industria auto, suntem conștienți de responsabilitatea pe care o avem în a ne sprijini clienții cu soluții inovatoare, eficiente din punct de vedere ecologic. Abordarea echilibrului biomasei ne permite să creăm soluții de acoperire mai sustenabile, păstrând, totodată, aceeași calitate. Suntem încântați că BMW Group a ales să joace un rol de pionierat în industria auto și că produsele noastre sunt importante pentru a-l ajuta să-și atingă obiectivele ambițioase de sustenabilitate”, a declarat dr. Markus Kamieth, membru al Consiliului Director Executiv al BASF SE.

„Prin reducerea consumului de materii prime fosile, putem conserva resursele naturale și, în același timp, diminuăm emisiile de CO2. Pentru a realiza acest lucru, ne bazăm din ce în ce mai mult pe inovațiile în sustenabilitate din rețeaua noastră de furnizori”, a declarat Joachim Post, membru al Consiliului de Administrație al BMW AG, responsabil pentru Achiziții și Rețeaua de Furnizori. „Vopselele inovatoare pe bază de materii prime regenerabile reprezintă un pas important în această direcție.”

BMW Group produce, în medie, aproximativ 250.000 de vehicule în fiecare an în fabricile sale din Leipzig și Rosslyn.

Fiind o tehnologie de protecție împotriva coroziunii cu protecție optimă a muchiilor, CathoGuard 800 e-coat ajută milioane de mașini să trăiască mai mult. Versiunea sa echilibrată din punct de vedere al biomasei, CathoGuard 800 ReSource, adaugă o amprentă redusă de carbon la eficiența aplicării e-coat-ului pe materiale, fără a modifica formula produsului.

În abordarea BASF privind echilibrul biomasei, materiile prime regenerabile, precum biodieselul și biometanul provenite din deșeuri organice, sunt folosite ca materii prime la fabricarea produselor chimice primare și sunt introduse în producția formulelor. Proporția de materii prime regenerabile este apoi repartizată matematic anumitor produse comerciale, conform unei metode certificate. Acest model de atribuire este comparabil cu principiul certificatelor verzi. O certificare independentă confirmă că BASF a înlocuit cantitățile de resurse fosile necesare pentru produsul echilibrat din punct de vedere al biomasei comercializat, cu materii prime regenerabile.

Despre divizia Tehnologii de acoperire, BASF

Divizia de Tehnologii de acoperire BASF este un expert global în dezvoltarea, realizarea și comercializarea produselor de acoperire ingenioase și sustenabile, originale și de retuș, pentru industria auto, în vopselele decorative, precum și în aplicarea de tratamente pentru suprafeţe pe substraturi din metal, plastic și sticlă, într-o gamă largă de industrii. Portofoliul este completat de programul „Beyond Paint Solutions” care permite noi aplicații, pe suprafețe inovatoare. Creăm soluții avansate și oferim performanță, design și aplicații noi pentru a satisface nevoile partenerilor din întreaga lume. BASF împărtășește abilitățile, cunoștințele și resursele echipelor sale globale și interdisciplinare, în beneficiul clienților săi, prin administrarea unei rețele de colaborare cu sedii în Europa, America de Nord, America de Sud și în regiunea Asia Pacific. În 2021, Divizia de Tehnologii de Acoperire a realizat vânzări globale de aproximativ 3,44 miliarde EUR.

Soluții dincolo de orice imaginație – Tehnologii de acoperire de la BASF. Pentru mai multe informații despre divizia de Tehnologii de acoperire a BASF și produsele sale, vizitați www.basf-coatings.com.

Despre BASF

La BASF, creăm chimie pentru un viitor durabil. Combinăm succesul economic cu protecția mediului și responsabilitatea socială. Peste 110.000 de angajați din Grupul BASF contribuie la succesul clienților noștri în aproape toate sectoarele și aproape în fiecare țară din lume. Portofoliul nostru este organizat în șase segmente: produse chimice, materiale, soluții industriale, tehnologii de suprafață, nutriție și îngrijire și soluții agricole. BASF a generat vânzări de 78,6 miliarde de euro în 2021. Acțiunile BASF sunt tranzacționate la bursa din Frankfurt (BAS) și sub formă de certificat de depozit american (BASFY) din SUA. Informații suplimentare la www.basf.com.

Comunicat de presa Industrie