Crăciunul este una dintre cele mai frumoase sărbători din an. Fiecare dintre noi ne pregătim în moduri diferite, pentru fiecare dintre noi această sărbătoare are altă semnificație și valoare, dar cu toate acestea, toți avem un lucru în comun. Deja știi care este. Nimeni altul decât bradul împodobit, cu felurite globuri, luminițe și toate cele. În fiecare an ne place sa ne strângem în jurul unui brad de Crăciun și să sarbatorim în familie

Împodobirea bradului este un obicei foarte răspândit și hai să fim serioși! Dacă nu avem un brad în casă parcă nu este Crăciun. Poate să fie zăpadă de 2 metri că tot nu este aceeași magie. Cu toții iubim bradul și adorăm procesul de împodobire, de alegere a decorațiunilor, dar ce fel de brad împodobim? Aceasta este întrebarea care macină mințile multora dintre noi. 

În fiecare an se dă o bătălie: brad artificial vs brad natural. Cine va fi învingătorul din acest an? Cât suspans! 

Dacă și în mintea ta vezi se dă această bătălie și îți imaginezi un ring de box și într-un colț vezi un brad artificial și brad natural, hai să te ajut să decidem cine câștigă meciul sezonului. Știu că este ciudat ce îți cer, dar ai încredere în mine!

Bănuiesc că nu trebuie să îți mai reamintesc despre felul în care arată pădurile noastre. Măcar în preajma sărbătorilor să fim mai conștienți și treziți la realitate de această problemă. Nu intru în prea multe detalii despre pădurile noastre care au fost cândva de o frumusețe de nedescris, pentru că mi se rupe sufletul. Acum hai să fim atenți la meciul de box.

 Runda 1: Perfecțiunea

Deoarece vorbim despre natură, sunt foarte puțini brazi naturali care arată perfect 360 de grade. Cu toții am strâmbat din nas când am văzut prin piețe sau magazine un brad natural care arăta senzațional doar pe jumătate. Și ghici unde a ajuns acel brad? Da, din păcate la tomberon. 

Nu spun că natura nu este perfectă, dar este imposibil să crească 10000 de brazi perfect identifici, cu toate crenguțele plasate perfect pe trunchi. În schimb, un brad artificial este perfect de la primul până la ultimul ac. Chiar dacă alegi un model de brad artificial mai bogat în crenguțe sau unul cu un aspect mai clasic, dacă îmi permiți exprimarea. Va arăta perfect de sus până jos.

În plus, să nu uităm cât de mare este gama de brazi artificiali! Poți alege dintr-o mulțime de modele, mărimi, culori, aspecte. Practic, există un brad artificial de lux perfect și pentru cel mai pretențios client din toate timpurile. 

Sunt brazi artificiali care imită impecabil, și aici impecabil este puțin spus, aspectul de brad natural. Eu m-am lăsat păcălită de un astfel de brad și nu am putut să mă conving până nu am pus mâna și nici atunci nu mi-a venit să cred.

Runda 2: Longevitatea unui brad de Crăciun 

Bradul artificial chiar are cetina tot verde ani și ani la rând. Și bradul natural o are, dar cu o condiție! Să stea în pământ, iar podeaua din sufrageria ta nu se califică. 

Dacă este o entuziastă a acestei sărbători, sunt șanse foarte mari să te apuci de împodobit și decorat de prin noiembrie. Un brad natural nu rezistă atât de mult timp. 

Până la Crăciun se va usca, crenguțele se vor lăsa și își va schimba culoarea. Când ar trebui să fie piesa centrală din casă, acesta și-a pierdut deja strălucirea. Și să nu uităm de acele care vor cădea și probabil le vei aspira și prin luna mai de prin covor sau alte colțișoare. 

Runda 3: Alergii la brazi de Crăciun

De obicei, un brad împodobit ar trebui să aducă fericire și bucurie în casă, dar pentru multe persoane această bucurie se poate transforma într-un coșmar. În cazul în care nu știai, există persoane care sunt alergice la brazii naturali.

Pe bradul natural trăiesc o mulțime de microorganisme, iar cele mai cunoscute sunt mucegaiurile care încep să apară o dată ce bradul natural este dus în casă. S-au descoperit peste 50 de tipuri de mucegai care cresc pe brad și pot provoca simptome asociate cu răceala.

Dacă tu sau cineva din familia ta suferiți de alergii sau astm, un brad artificial este clar soluția cea mai potrivită. Nu poți pune în pericol viața celor dragi. 

Runda 4: Siguranță

Siguranța ar trebui să primeze înainte de toate indiferent ce obiect achiziționăm pentru casă, chiar și în cazul pomului de Crăciun. Un brad natural o dată ce s-a uscat poate deveni un adevărat pericol de incendiu, știm cu toții cât de repede arde lemnul. Iar cum instalația de luminițe este conectată la priză, este de ajuns o scânteie și se poate întâmpla o nenorocire.

Brazii artificiali de calitate sunt confecționați din materiale ignifuge, adică care nu iau foc. Din punctul meu de vedere, aici bradul artificial câștigă toate punctele.

Runda 5: Costuri

Cred că este de la sine înțeleasă această rundă. Într-adevăr, un brad artificial de lux poate costa un pic mai mult, dar gândește-te că vei folosi acest brad poate chiar și 15-20 de ani, depinde ce aspect preferi și ce culoare alegi. Dacă cumperi un brad artificial de calitate, îți garantez că nu își va schimba aspectul. Va arăta tot ca și scos din cutie.

Eu am făcut greșeala de a mă zgârci și am luat un brad artificial mai ieftin, după 5 zile în care săracul brad a fost agasat în fiecare noapte de pisicile mele, a arătat deplorabil. Și crede-mă că l-am împodobit ca și la carte. Următorul an am luat un brad artificial de lux și chiar dacă este și el agasat nopți întregi de trei pisici, arată impecabil. 

Știu eu un magazin online cu brazi artificiali fabuloși. Te atenționez! S-ar putea să te îndrăgostești grav! Să nu îmi spui că nu te-am avertizat! Magazinul online este https://www.brazicraciun.net. Spor la cumpărături!

Ding! Ding! Meciul s-a încheiat și urmează punctajul final. Iar câștigătorul acestui meci este bradul artificial cu 100 de puncte din 100.

Am ales să scriu altfel acest articol, într-un stil mai ludic, deoarece am vrut chiar să îți imaginezi avantajele și lupta acerbă intre brazi de Crăciun artificiali si naturali. Sper să iei decizia corectă și astfel să mai salvăm pădurile. Ce pot să mai spun? Spor la decorat și Crăciun Fericit.