• Organizația europeană de distribuție a BASF și principalul producător de substanțe chimice derivate din biomasă își unesc forțele pentru a extinde oferta de solvenți levulinați în întreaga Europă

BTC Europe GmbH și NXTLEVVEL Biochem au semnat recent un acord privind distribuția de solvenți de origine biologică și biodegradabili derivați din acid levulinic pentru piața europeană. Acidul levulinic poate servi ca un bloc de construcție versatil pentru substanțele chimice și materialele derivate direct din biomasă. Datorită puterii lor mari de solvabilitate, volatilității scăzute, profilului de siguranță ridicat, solvenții de origine biologică și biodegradabili levulinați oferă o alternativă durabilă la solvenții pe bază de materie primă fosilă pentru o gamă largă de aplicații.

Ambele companii caută să-și valorifice expertiza și know-how-ul industrial pentru a răspunde cererii mari de produse mai durabile și cu emisii scăzute de pe piața europeană și pentru a le permite clienților să ia decizii mai sustenabile în procesele lor de achiziție și dezvoltare. Prin cooperare, clienții vor avea acces la soluții eficiente din punct de vedere al resurselor derivate din biomasa culturilor nealimentare, cu ajutorul cărora își pot reduce amprenta de carbon și își pot asigura avantaje competitive durabile pe termen lung.

„Îmbogățirea portofoliului nostru cu soluții complementare, durabile și eficiente din punct de vedere al resurselor este un pilon de bază al strategiei noastre. Cooperarea cu NXTLEVVEL Biochem va crea noi oportunități de creștere viitoare și va consolida poziția noastră în afacerea de distribuție europeană”, spune Jose Corral Montilla, Managing Director la BTC Europe GmbH. „Pe baza portofoliului îmbunătățit, vom oferi clienților noștri soluții bazate pe materie primă circulară care ajută la îndeplinirea cerințelor pieței în schimbare rapidă și care, la rândul lor, creează valoare adăugată pentru clienții noștri”, adaugă Jose Corral Montilla.

„Împreună, putem valorifica potențialul pieței pentru solvenți levulinați, combinând puterea produselor noastre cu poziția puternică a BTC Europe pe piața europeană de distribuție a produselor chimice”, spune Aris de Rijke, director executiv la NXTLEVVEL Biochem. „Folosind tehnologia proprie de la GFBiochemicals, producem derivați de levulinat la scară industrială și deservim piețe cu o cerere mare de produse chimice de origine biologică cum ar fi curățarea industrială, îngrijirea personală și a casei, dar și lacuri și vopsele și agricultură.”

Despre BTC Europe GmbH

BTC Europe GmbH face parte din Grupul BASF și este organizația europeană de distribuție a produselor chimice de specialitate a BASF. Punctele forte ale companiei constau în cunoașterea industriei, bazată pe mulți ani de experiență, și în apropierea de clienți. Cu o prezență locală foarte puternică în Europa, BTC Europe GmbH furnizează clienților mici și mijlocii, aproximativ 6.000 de produse produse dintr-o mare varietate de industrii.. BTC Europe GmbH are sediul central în Monheim am Rhein, Germania.

Mai multe informații despre BTC Europe GmbH sunt disponibile la www.btc-europe.com.

Despre NXTLEVVEL Biochem

Cu sediul central în Olanda, NXTLEVVEL este o societate mixtă care reunește expertiza industrială a Towell Engineering Group cu tehnologia avansată dezvoltată de GFBiochemicals. Compania este un producător comercial de substanțe chimice de ultimă generație, derivate din biomasă de bio-solvenți pe bază de acid levulinic. Produsele chimice biologice accesibile sunt esențiale pentru a reduce dependența de combustibilii fosili și vor juca un rol esențial în reducerea emisiilor de carbon. NXTLEVVEL oferă soluții de înaltă performanță pentru chimie sustenabilă.

Informații suplimentare despre NXTLEVVEL Biochem sunt disponibile la https://www.nxtlevvel.com/ Contacte: BTC Europe GmbH Katharina Maurer +49 (0) 2173 3347-312 [email protected] NXTLEVVEL Biochem Jonathan Lane +44 7508 330465 [email protected]

Comunicat de presa Mediu