campania Advantage Hers

Bruxelles, Belgia – 9 septembrie 2020 – UCB, o companie biofarmaceutică globală, a încheiat un parteneriat cu campioana de talie mondială la tenis, Caroline Wozniacki, pentru a lansa Advantage Hers, o nouă inițiativă medicală globală majoră.

Inspirată de experiența personală a Carolinei legată de artrita reumatoidă, campania va crește nivelul de sensibilizare privind nevoile neîndeplinite a milioane de femei din întreaga lume care trăiesc cu boli inflamatorii cronice, cum ar fi artrita reumatoidă, spondiloartrita axială, artrita psoriazică și psoriazisul, și va furniza informații și susținere pentru a le încuraja să își asume roluri mai active în îngrijirea proprie.

„Cunosc din experiență dificultățile vieții de zi cu zi cu o boală cronică, cum este artrita reumatoidă, precum și întârzierile care pot exista, ce împiedică primirea unui diagnostic prompt și precis. De aceea mă bucur așa de mult să fac parte din Advantage Hers”, a declarat Caroline Wozniacki. „Prin această nouă campanie de sensibilizare și încurajare, doresc să stabilesc legături cu cât mai multe femei cu boli inflamatorii cronice din întreaga lume, pentru a inspira și a încuraja alte femei ca mine și a le oferi cât de multă susținere și cât de multe informații este posibil. Împreună, ne putem susține reciproc, astfel încât să obținem un avantaj asupra afecțiunii noastre – o victorie mică pe rând.”

Bolile inflamatorii cronice, cum ar fi artrita reumatoidă, spondiloartrita axială, artrita psoriazică și psoriazisul, afectează mai mult de 180 de milioane de oameni din întreaga lume,[1],[2],[3] dintre care aproximativ jumătate sunt femei.[4],[5],[6]

Aceste afecțiuni cronice pot pune presiuni fizice și emoționale substanțiale asupra persoanelor care trăiesc cu ele.[7],[8],[9],[10],[11] Simptomele pot varia, însă includ durere cronică, oboseală constantă, complicații gastrointestinale și infecții frecvente, precum și poveri emoționale, cum ar fi depresia sau anxietatea, și comorbidități precum diabetul și bolile cardiace.[12]

Campania Advantage Hers este susținută de o necesitate de a îmbunătăți standardul de îngrijiri pentru femeile care au aceste boli inflamatorii cronice și de nevoia de a le echipa cu instrumentele care să le ajute să devină susținătoarele propriei îngrijiri. Femeile cu aceste afecțiuni întâmpină provocări unice și disparități de gen, care trebuie adresate, inclusiv diagnostice întârziate pentru anumite afecțiuni ale femeilor,[13],[14] poveri fizice și mintale crescute comparativ cu bărbații care suferă de aceleași boli (7,8,9,11) și preocupări neadresate cu privire la planificarea familială și la sarcină.[15]

„Suntem inspirați de tenacitatea și mentalitatea de învingătoare a Carolinei în fața provocărilor sale medicale. Suntem mândri să colaborăm cu ea în acest nou program palpitant și să facem parte din călătoria sa legată de artrita reumatoidă”, a declarat Emmanuel Caeymaex, Executive Vice President Immunology Solutions and Head of US, UCB. „Campania Advantage Hers reflectă angajamentul nostru de a înțelege și adresa nevoile unice ale femeilor cu aceste boli inflamatorii cronice din întreaga lume și de a ajuta la aducerea unei schimbări semnificative în viețile lor.”

Ca parte a programului, Caroline va partaja experiența sa legată de artrita reumatoidă pe toate canalele sale de socializare și va încuraja alte persoane să participe la conversație folosind #AdvantageHers. De asemenea, intenționează să își facă apariția la evenimente importante, pentru a-și împărtăși povestea și a crește nivelul de sensibilizare privind nevoile neîndeplinite ale femeilor cu aceste boli inflamatorii cronice.

Pentru a vă implica, urmăriți călătoria Carolinei pe canalele sale de socializare (Instagram: @carowozniacki; Twitter: @CaroWozniacki; Facebook: Caroline Wozniacki), folosind #AdvantageHers. Mai multe informații și resurse privind viața cu aceste boli inflamatorii cronice pot fi găsite la: AdvantageHers.com.

Despre campania Advantage Hers

Advantage Hers este o campanie globală, concepută pentru a evidenția nevoile neîndeplinite și provocările unice ale femeilor care trăiesc cu un anumit grup de boli inflamatorii cronice, cum ar fi artrita reumatoidă, spondiloartrita axială, artrita psoriazică și psoriazisul. Campioana la tenis Caroline Wozniacki își face cunoscută călătoria legată de artrita reumatoidă pe canelele sale de socializare – de la provocările inițiale pentru obținerea unui diagnostic până la ajustările pe care le face în viața sa în acest moment și, în final, până la obiectivele pe care le are pentru viitor – de a inspira, încuraja și susține alte femei care trăiesc cu aceste boli inflamatorii cronice să își asume roluri mai active în îngrijirea proprie. Pentru a afla mai multe, vizitați site-ul web al campaniei: AdvantageHers.com.

Despre bolile inflamatorii cronice, cum este artrita reumatoidă

Inflamația cronică este o inflamație pe termen lung – în care sistemul imunitar recunoaște și îndepărtează stimulii dăunători – care durează undeva între câteva luni și ani de zile.(12) Boala inflamatorie cronică reprezintă o descriere cu acoperire largă și evolutivă pentru afecțiunile asociate cu inflamația cronică. UCB se axează în special pe artrita reumatoidă, spondiloartrita axială, artrita psoriazică și psoriazis.

  • Artrita reumatoidă cauzează durere și rigiditate la nivelul articulațiilor;[16]
  • Spondiloartrita axială (inclusiv spondilita anchilozantă și spondiloartrita axială non-radiologică) cauzează umflarea articulațiilor sacroiliace sau a coloanei vertebrale, care poate duce la durere și rigiditate lombară;[17]
  • Artrita psoriazică cauzează umflare, durere, oboseală și rigiditate articulară;[18]
  • Psoriazisul cauzează pete reliefate, roșii, scuamoase la nivelul pielii.[19]

Aceste boli au o prevalență ridicată în Occident,(1,2),[20],[21] în special la femei,(4,5,6), și pot duce la afectarea permanentă a articulațiilor, la afectare funcțională și la un risc crescut de depresie și anxietate. (11,12)

O dimensiune deseori ignorată a acestor boli inflamatorii cronice este reprezentată de provocările unice și inegalitățile de gen pe care femeile cu aceste afecțiuni le înfruntă. De exemplu, unele femei întâmpină întârzieri mai lungi decât bărbații până la primirea unui diagnostic precis în unele dintre aceste afecțiuni, ceea ce poate afecta rezultatul bolii.(13,14) Diferite boli inflamatorii cronice pot face, de asemenea, ca femeile să manifeste dureri, oboseală,(7) pierderea funcționării (11) și stres (8) mai intense decât în cazul bărbaților care suferă de aceste afecțiuni. În plus, femeile care trăiesc cu aceste boli inflamatorii cronice pot avea lacune în cunoștințe și preocupări medicale neadresate, cum ar fi cele legate de planificarea familială, și este posibil să nu se simtă îndreptățite să adreseze întrebările corecte medicului lor. (15)

Despre Caroline Wozniacki

Caroline Wozniacki este o fostă jucătoare profesionistă de tenis, în vârstă de 30 de ani, din Danemarca, care s-a născut într-o familie de atleți; tatăl său – și antrenorul de tenis – este fost fotbalist care a jucat în Polonia și Danemarca, iar mama sa este fost membru al echipei naționale de volei a Poloniei. Caroline a început să joace tenis la vârsta de nouă ani și cariera sa profesională s-a lansat la vârsta de 15 ani, când s-a alăturat turneului Asociației de Tenis Feminin (WTA), la un an după ce a ajuns în finala de simplu pentru juniori la Australian Open.[22]

Caroline se afla la apogeul carierei sale în tenis în anul 2018, când a fost diagnosticată cu artrită reumatoidă. A fost campioană de mare șlem și numărul unu mondial pe teren, iar acum își asumă titlul de reprezentant al pacienților – comunicând lumii întregi călătoria sa personală legată de artrita reumatoidă. Retrasă din cariera sa din tenis în ianuarie 2020, Caroline intentioneaza să se concentreze asupra altor lucruri, inclusiv avansarea studiilor, susținerea femeilor care trăiesc cu boli inflamatorii cronice, cum ar fi artrita reumatoidă, spondiloartrita axială, artrita psoriazică și psoriazisul, și are în vedere întemeierea unei familii.

Despre UCB

UCB, Bruxelles, Belgia (www.ucb.com) este o companie biofarmaceutică globală, care se axează pe descoperirea și dezvoltarea de medicamente și soluții inovatoare, care să transforme viețile oamenilor care trăiesc cu boli grave din domeniul imunologiei și neurologiei. Cu 7.500 de angajați în aproximativ 40 de țări, compania a generat venituri de 4,6 miliarde € în 2018. UCB este listată la bursa de valori Euronext din Bruxelles (simbol: UCB). Urmăriți-ne pe Twitter: @UCB_news

Pentru informații suplimentare, UCB:

Comunicare corporativă

Gwendoline Ornigg, vicepreședinte comunicare globală, UCB

Director de comunicare

Andrea Levin Christopher,

Comunicări imunologice, UCB

T +32 2 559 9626 [email protected]T +1.404.483.7329

[email protected]

Laurent Schots,
Relații media, UCBT +32.2.559.92.64, [email protected]

Declarații anticipative – UCB

Acest comunicat de presă conține declarații anticipative, pe baza planurilor, estimărilor și convingerilor actuale ale conducerii. Toate declarațiile, diferite de cele legate de fapte istorice, reprezintă declarații care ar putea fi considerate declarații anticipative, inclusiv estimări ale veniturilor, marje de profit din exploatare, cheltuieli de capital, lichidități, alte informații financiare, rezultate așteptate de natură legală, politică, de reglementare sau clinică și alte astfel de estimări și rezultate. Prin natura lor, astfel de declarații anticipative nu reprezintă garanții ale performanțelor viitoare și fac obiectul riscurilor, incertitudinilor și presupunerilor, care ar putea face ca rezultatele reale să difere semnificativ de cele care ar putea fi sugerate de astfel de declarații anticipative conținute în acest comunicat de presă. Factorii importanți care ar putea determina astfel de diferențe includ: modificări ale condițiilor generale de pe plan economic, comercial și concurențial, incapacitatea de a obține aprobările de reglementare necesare sau de a le obține în termeni acceptabili, costurile asociate cercetării și dezvoltării, modificări ale perspectivelor pentru produsele planificate pentru dezvoltare sau aflate în curs de dezvoltare de către UCB, efectele deciziilor juridice sau ale investigațiilor guvernamentale viitoare, acțiuni de răspundere civilă privind produsul, provocări privind protecția pacientului cu privire la produse sau la produse candidate, modificări ale legilor și reglementărilor, fluctuații ale cursului de schimb valutar, modificări sau incertitudini ale legilor fiscale sau ale administrării acestor legi și angajarea și păstrarea angajaților săi. UCB furnizează aceste informații conform situației de la data emiterii acestui comunicat de presă și declină în mod explicit orice sarcină de actualizare a informațiilor conținute în acest comunicat de presă, fie pentru a confirma rezultatele reale, fie pentru a raporta o modificare a așteptărilor sale.

Nu există nicio garanție că noile produse candidate pentru dezvoltare se vor solda cu o autorizație a respectivelor produse sau că vor fi dezvoltate și aprobate noi indicații pentru produsele existente. Produsele sau produsele potențiale care fac obiectul parteneriatelor, al societăților mixte sau al colaborărilor în scopul autorizării pot face obiectul diferendelor între parteneri. De asemenea, UCB sau alte entități pot descoperi probleme privind siguranța, reacțiile adverse sau fabricația aferebte produselor sale, după punerea pe piață. Mai mult, vânzările pot fi afectate de tendințele internaționale și naționale înspre limitarea îngrijirilor gestionate și a costurilor medicale și de politicile de rambursare impuse de plătitori terți, precum și de legislația care afectează prețurile și rambursările din domeniul biofarmaceutic.

Bibliografie

[1] World Health Organization. The Global Burden of Disease 2004 Update. Available at: https://www.who.int/healthinfo/global_burden_disease/GBD_report_2004update_full.pdf Accessed January 2020.

[2] National Psoriasis Foundation. Statistics. Available at: https://www.psoriasis.org/content/statistics. Accessed January 2020.

[3] Reveille JD, et al. Prevalence of axial spondylarthritis in the United States: estimates from a cross-sectional survey. Arthritis Care Res (Hoboken). 2012;64(6):905-910.

[4] Myasoedova E, Croswon CS, Kremers HM, et al. Is the incidence of rheumatoid arthritis rising?: Results from Olmsted County, Minnesota, 1955–2007. Arthritis Rheum. 2010;62(6):1576-1582.

[5] Boehncke WH, Schön MP. Psoriasis. The Lancet. 2015;386(9997):983-994.

[6] Scotti L, Franchi M, Marchesoni A, et al. Prevalence and incidence of psoriatic arthritis: A systematic review and meta-analysis. Semin Arthritis Rheum. 2018;48(1):28-34.

[7] Rusman T, van Vollenhoven FR, van der Horst-Bruinsma IE. Gender Differences in Axial Spondyloarthritis: Women Are Not So Lucky. Curr Rheumatol Rep. 2018;20(6):35.

[8] LEO Innovation Lab and The Happiness Research Institute. World Psoriasis Happiness Report October 2017. Available online at: https://psoriasishappiness.report/static/documents/world-psoriasis-happiness-report-2017.pdf Last accessed January 2020.

[9] Tournadre MOD, Pereira B, Lhoste A, et al. Differences Between Women and Men With Recent‐Onset Axial Spondyloarthritis: Results From a Prospective Multicenter French Cohort. Arthritis Care Res (Hoboken). 2013;65(9):1482-1489.

[10] Mancuso CA, Rincon M, et al. Psychosocial variables and fatigue: a longitudinal study comparing individuals with rheumatoid arthritis and healthy controls. J Rheumatol. 2006;33(8):1496-1502.

[11] Reddy S, Scher J, Swearingen C, et al. SAT0411 Gender Differences in Disease Activity in A Psoriatic Arthritis Routine Care Cohort. Annals of the Rheumatic Diseases 2014;73:743-744.

[12] Pahwa R, Jialal I. Chronic Inflammation. StatPearls Publishing. Available at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK493173/. Accessed January 2020.

[13] Osterhaus JT, Purcaru O. Discriminant validity, responsiveness and reliability of the arthritis-specific Work Productivity Survey assessing workplace and household productivity within and outside the home in patients with axial spondyloarthritis, including nonradiographic axial spondyloarthritis and ankylosing spondylitis. Arthritis Res Ther. 2014;16(4):R164.

[14] Slobodin G, Reyhan I, Avshovich N, et al. Recently diagnosed axial spondyloarthritis: gender differences and factors related to delay in diagnosis. Clin Rheumatol. 2011;30(8):1075-80.

[15] Tincani A, Taylor P, Fischer-Betz R, et al. FRI0693 Fears and misconceptions of women with chronic rheumatic diseases on their journey to motherhood. Annals of the Rheumatic Diseases. 2018;77(2):866.

[16] National Rheumatoid Arthritis Society. What is RA? Available at: https://www.nras.org.uk/what-is-ra-article. Accessed April 2020.

[17] National National Axial Spondyloarthritis Society. What is axial SpA (AS)? Available at: https://nass.co.uk/about-as/what-is-as/. Accessed April 2020..

[18] National Psoriasis Foundation. About Psoriatic Arthritis. Available at: https://www.psoriasis.org/about-psoriatic-arthritis. Accessed April 2020.

[19] National Psoriasis Foundation. About Psoriasis. Available at: https://www.psoriasis.org/about-psoriasis. Accessed April 2020.

[20] World Health Organization. Chronic diseases and health promotion. Available at: https://www.who.int/chp/topics/rheumatic/en/. Accessed January 2020.

[21] The European League Against Rheumatism (EULAR). 10 things you should know about rheumatic diseases. Available online at: https://www.eular.org/myUploadData/files/10%20things%20on%20RD.pdf. Accessed January 2020.

[22] Caroline Wozniacki. Profile. Available at: https://carolinewozniacki.com/profile/. Accessed January 2020.

Comunicat de presa Sanatate