muncitorii asiatici din Romania

Daca pentru romani, perioada starii de urgenta a fost o perioada grea, pentru muncitorii din Asia care se aflau in Romania aceasta perioada a fost mai mult decat atat. Departe de familie si fara loc de munca, muncitorii asiatici au avut frecvent nevoie de sprijinul nostru moral si nu numai. Echipa Multi Professional Solutions a tinut legatura in permanenta cu ei, oferindu-le informatii relevante, ajutor de orice fel si mai presus de toate, promisiunea ca le vom gasi un alt loc de munca si totul va fi bine.

Cetatenii straini au ramas fara loc de munca, desigur, in contextul reducerii activitatii, care a dus la imposibilitatea sustinerii si respectarii conditiilor contractuale, agreate initial la nivel de costuri (salariu, alocatie de hrana, cazare). Din cauza inchiderii operatorilor economici din diverse sectoare de activitate, cu precadere din domeniul Horeca care a fost serios afectat de pandemie, dar si masurilor adoptate pentru stoparea raspandirii virusului, multi muncitori din Asia au avut de suferit.

Muncitorii asiatici aflati in aceasta situatie, de a nu mai avea un loc de munca, au fost automat introdusi in sistemul de relocari, in vederea identificarii unui nou angajator, pentru care acestia sa desfasoare activitate si sa se poata sustine. Cei mai multi dintre muncitori au fost receptivi si si-au manifestat dorinta de lucra in continuare legal, in domeniile in care au activat sau in altele, aratand flexibilitate si adaptabilitate.

Identificarea fortei de munca necesare pe plan local, in randul celor aflati in proces de relocare, a constituit un avantaj pentru angajatori, luand in calcul mai multe aspecte precum procedura simplificata, posibilitatea intervievarii directe, costurile mai mici, dar si timpii de lucru redusi, drept urmare, putem spune ca am reusit sa intermediem cu succes relocarea strainilor in aceasta perioada.

In aceasta perioada presarata cu incertitudini, ne-am propus sa fim alaturi de angajatori, precum si de angajatii acestora, prin asistenta oferita in implementarea normelor de igiena si protectie, prin materiale si informari realizate in mod constant. Le-am oferit sprijin in orice fel de situatie, conform solicitarilor primite.

Din fericire, nevoia angajatorilor din aceste domenii precum productie, constructii, agricultura a ramas de actualitate, adaugandu-se ulterior si domeniul horeca, iar in ultima perioada cererile pentru personalul domestic au cunoscut o crestere semnificativa. Portofoliul nostru de muncitori asiatici este pregatit perntru acoperirea cererilor primite si speram ca aceasta perioada incerta se va incheia cu bine.

Comunicat de presa Locuri de munca