Dialoguri cu cetățenii

”Dialoguri cu cetățenii”, la București

Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, și Cecilia Malmström, comisarul UE pentru comerț, au decis organizarea unei sesiuni comune de ”Dialoguri cu cetățenii”, în siajul Reuniunii informale a miniştrilor responsabili de comerţ de la București (21-22 februarie). Tema discuţiilor cu cetăţenii va fi negocierea și implementarea acordurilor de liber schimb ale Uniunii Europene cu alte piețe.

Întâlnirea celor doi oficiali a avut loc pe 22 ianuarie, la Bruxelles, înaintea dezbaterii de miercuri din Comisia pentru Comerţ Internaţional (INTA). Ei au discutat despre prioritățile României în timpul mandatului la Preşedinţia Consiliului UE, precum şi despre dosarele principale pe ţara noastră trebuie să le gestioneze în această perioadă.

Tot marţi, Ștefan-Radu Oprea a avut o întrevedere cu europarlamentarul Jose Ignacio Salafranca Sanchez-Neyra, raportor pentru negocierile comerciale cu statele latino-americane din alianţa economică Mercosur (Argentina, Brazilia, Paraguay şi Uruguay).

Comunicat de presa