Asociația Kasta Morrely anunță începutul implementării proiectului Educația culturală, soluție anti-bullying în rândul tinerilor. Proiectul este co-finanțat de Primăria Municipiului Iași. Partenerii proiectului sunt Complexul Muzeal Național “Moldova” Iași și Opera Națională Română Iași. Proiectul se desfășoară în perioada 15 septembrie – 15 decembrie 2020 în Municipiul Iași.

Proiectul stimulează implicarea activă a tinerilor în viața culturală a comunității ieșene, fiind insuflate în rândul tinerilor ieșeni atitudinile de non-discriminare, toleranță și valorile sociale prin metode specifice de educație culturală non-formală, ca suport pentru combaterea fenomenului de bullying.

Proiectul urmărește un concept care promovează în rândul tinerilor o viziune clară şi pozitivă a ceea ce înseamnă implicarea, oportunitățile, responsabilitățile vârstei în crearea și susținerea coeziunii sociale și combaterea atitudinilor anti-sociale. De asemenea proiectul va facilita colaborarea la nivelul comunității locale între reprezentanți ai societății civile implicate în promovarea dezvoltării comunității, instituții educaționale și instituții culturale și specialiștii implicați pentru a contribui la susținerea coeziunii sociale și conștientizarea importanței culturii în rândul tinerilor.

Activitățile proiectului cuprind:

  • Campanie de promovare a participării în activități culturale în rândul tinerilor cu mesaje motivaționale anti-bullying: Implicarea culturală combate bullying-ul în rândul tinerilor.
  • Seminarii interactive în școli cu metode non formale și dialog cu reprezentanți de la instituții culturale. Seminariile vor fi implementate prin implicarea activă a tinerilor participanți în asimilarea informațiilor privind contextul cultural al Municipiului Iași.
  • Vizită de studiu în instituții reprezentative pentru viața culturală a Iașului. Vizita de studiu reprezintă o activitate practică în dezvoltarea cunoștințelor asupra mediului cultural local și atitudinilor pro-active în rândul tinerilor privind istoria și cultura orașului.
  • Expoziție de fotografii Capturi culturale pentru atitudini sociale realizată de tineri pasionați de fotografie, fotografii realizate în contextul instituțiilor culturale din Municipiul Iași care să promoveze mesajul Anti-bullying prin implicare culturală.

Kasta Morrely este o asociaţie internaţională culturală, de apărare a drepturilor omului ce militează activ pentru dezvoltarea sustenabilă a societăţii democratice prin promovarea competenţelor și calificărilor în toate domeniile societăţii. Kasta Morrely este recunoscută ca organizație exemplu de bune practici pentru proiectele sale internaționale de training care fac parte din programul pe termen lung necesar formării calificate de viitori lideri europeni.

soluție anti-bullying

Publicare Advertoriale ONG