Un distribuitor roman de ambalaje biodegradabile si compostabile isi pregateste intrarea pe piata internationala. Este vorba despre compania Biodeck, care de aproximativ 5 ani comercializeaza o gama variata de ambalaje ce au la baza resurse rapid regenerabile. In urma implementarii solutiilor de management al afacerii de la Senior Software, compania si-a accelerat ritmul de dezvoltare si proceseaza zilnic, fara erori, sute de comenzi.

Cu o cifra de afaceri de circa 17 milioane de euro, Biodeck, un distribuitor de ambalaje realizate din plante, si-a imbunatatit activitatea cu sisteme software performante, care i-au permis totodata sa demareze planurile pentru extinderea afacerii in afara tarii. Compania si-a inceput activitatea in urma cu 5 ani, iar la scurt timp, cresterea inregistrata a impus folosirea unor solutii de automatizare integrate si scalabile pentru organizarea resurselor si optimizarea proceselor de business. Compania foloseste in acest sens pachetul de sisteme integrate furnizat de Senior Software.

Prin platforma de vanzari online B2B & B2C, pusa la dispozitie de Senior Software, furnizorul de ambalaje compostabile si biodegradabile proceseaza zilnic sute de comenzi, urmand ca in curand sa comercializeze ambalajele facute din plante si in afara Romaniei.

”Operam sute de comenzi pe zi, fara erori, folosind solutia ecommerce de la Senior Software, iar in acest moment pregatim platforma pentru vanzari cross-border, pentru a accesa piete internationale. Prin urmare, in acest sens este necesar sa dispunem de o platforma stabila, securizata, usor de tradus in mai multe limbi, ca sa putem oferi o experienta cat mai buna utilizatorilor”, a specificat Diana Chitu, Marketing Director – Biodeck.

Pe langa platforma pentru vanzari online B2B si B2C, compania foloseste: sistem ERP de la Senior Software, dar si WMS pentru managementul depozitului, impreuna cu Business Intelligence pentru analiza datelor de la acelasi furnizor. Cu ajutorul acestora, conducerea Biodeck dispune de toate parghiile necesare pentru a desfasura un management eficient al activitatilor si resurselor companiei, asigurand un mod de lucru unitar si posibilitatea de a dezvolta afacerea in ritmul dorit.

”Aveam nevoie de un centralizator al tuturor departamentelor: achizitii, vanzari, contabilitate, managementul relatiilor cu clientii si Senior Software a venit cu solutia compatibila nevoilor noastre. Complexitatea activitatilor desfasurate a impus alegerea unei solutii ERP performante, iar sistemul SeniorERP este capabil sa raspunda eficient provocarilor domeniului de activitate, oferind scalabilitate si permitand cresterea businessului. Platforma online este integrata direct cu solutiile ERP si WMS, clientii putand sa-si plaseze rapid comenzile in portal, iar livrarea acestora se face a doua zi”, a mentionat Diana Chitu.

Integrarea magazinului online cu celelalte sisteme Senior Software (SeniorERP, WMS si SeniorVisualBI) ii permite companiei sa aiba un flux neintrerupt de informatii, sa creasca operativitatea in activitatile de zi cu zi si sa asigure acuratetea datelor. Informatiile afisate in platforma de vanzari online sunt in permanenta actualizate, clientii putand vizualiza oricand situatia reala a stocurilor, istoricul de cumparaturi, stadiul comenzilor in curs si nu numai.

De asemenea, transmiterea automata a datelor dintr-un sistem in altul permite preluarea si procesarea rapida si fara probleme a comenzilor, cu livrare a doua zi. Mai mult, distribuitorul de ambalaje poate sa obtina usor informatii detaliate despre situatia vanzarilor sau cheltuielilor, sa analizeze profitabilitatea sau sa genereze previziuni cat mai realiste. Astfel, managerii Biodeck au oricand o imagine clara asupra modului in care stau lucrurile in companie si pot trasa rapid cele mai potrivite directii de business datorita analizelor posibile cu solutia de Business Intelligence.

”Utilizarea mai multor solutii de business de la acelasi furnizor este o garantie de integrare perfect functionala a fluxurilor de lucru din companie. Folosind sistemele integrate ERP, WMS, Ecommerce si BI, dispunem de un mod de lucru unitar pentru toate departamentele si, bineinteles, de o optimizare a proceselor”, a completat directorul de marketing al companiei Biodeck.

Adaptarea solutiilor la specificul afacerii si la cadrul legislativ din Romania, dar si permiterea de integrari EDI cu platformele clientilor si furnizorilor, au fost cateva dintre elementele care au determinat inceperea parteneriatului dintre Biodeck si Senior Software. La fel de importante au fost si: posibilitatea de gestionare a unor volume mari de date si furnizarea de servicii de suport & upgrade post implementare.

 

Despre Biodeck

Infiintata in 2017, afacerea Biodeck are la baza doua principii: sustenabilitate si economie circulara. Aceasta furnizeaza ambalaje din plante, ce au la baza resurse rapid regenerabile, precum amidon de porumb si trestie de zahar. Astfel, ambalajele sunt biodegradabile si compostabile si respecta ciclul de viata al naturii, facilitand intoarcerea in pamant a ceea ce provine din pamant. Portofoliul companiei include o gama variata de produse, precum: pungi, farfurii, caserole, tacamuri, pahare si ambalaje sustenabile cu impact climatic redus.

 

Despre Senior Software

Senior Software este furnizor si dezvoltator de sisteme software performante pentru managementul integrat al afacerilor. Fondata in 2003, compania a realizat peste 450 de implementari de succes, utilizand cele mai noi tehnologii. Senior Software implementeaza sisteme ERP, BI, SCM, MES, E-commerce si Hardware. Compania isi desfasoara activitatea in cinci locatii din Romania (Bucuresti, Constanta, Cluj, Iasi, Timisoara) cu o echipa formata din peste 180 de angajati.