Trainingul internațional „Lideri pentru Europa”

Training internațional „Lideri pentru Europa”Toată lumea vorbește despre dorința celor ambițioși de a ajunge să fie lideri.

A fi lider nu este doar o funcție sau un statut pe care să ți-l dorești, este mult mai mult și înseamnă să dispui de o pregătire specifică care te învață cum să te pregătești, să te formezi și să muncești la dezvoltarea calităților personale pentru a ajunge să fii un exemplu de ascultat și de urmat în cercul tău de prieteni, colegi și ulterior în comunitatea ta.

Trainingul internațional „Lideri pentru Europa” te poate ajuta să faci pași importanți în acest sens.

Trainingul va avea loc în perioada 13 – 20 noiembrie 2020 la Iași. Trainingul internațional ”Lideri pentru Europa” face parte din proiectul cu același titlu. Proiectul este coordonat de Asociația EuroDEMOS și co-finanțat de Primăria Municipiului Iași. Anul acesta programul activităților include sesiuni în sală și sesiuni online. Fapt ce vine în ajutorul celor care nu pot sau nu sunt prezenți în Iași din cauza condițiilor actuale de protejare a sănătății cauzate de pandemia COVID19.

Formatorii trainingului sunt internaționali. Si lucrează împreună cu formatori și lucrători de tineret din România. Aceștia sunt persoane cu o bogată experiență și rezultate în proiecte de tineret. Si totodată cu o importantă expertiză pe domeniile lor de activitate. De exemplu, trainerul din Macedonia de Nord lucrează la Ministerul Apărării. Este formator NATO și se implică constant în proiectele societății civile. Trainerul din Belgia lucrează în prezent la Parlamentul European, dar experiența și expertiza și le-a dobândit prin mulți ani de implicare în societatea civilă din Slovenia. Asta prin coordonarea de proiecte pentru tineri sloveni și europeni, în calitate de președinte de ONG.

Pentru a-i cunoaște pe ceilalți formatori invităm pe cei care ne citesc să acceseze pagina de facebook EuroDEMOS.

Trainingul va introduce participanților strategia Uniunii Europene pe tineret pe perioada 2019-2027 – „Implicarea, conectarea și responsabilizarea tinerilor”.

Si va aborda cele 3 teme principale ale strategiei europene de tineret și tehnici de leadership de succes. Trainingul va crea un cadru deschis de educație non formală între tineri, lucrători de tineret și experți pe teme de interes pentru generația tânără, privind rolul educaţiei non formale în dezvoltarea competenţelor sociale şi civice și oportunităţi de implicare la nivel local, naţional şi european.

Trainingul este adresat tinerilor din Iași. Sau celor aflați la studii în Iași cu vârsta între 14 – 25 ani pe baza înscrierii la training prin completarea formularului de pe pagina de facebook a Asociației EuroDEMOS – www.facebook.com/eurodemos. Participarea este gratuită pentru toți participanții selectați.

În concluzie, organizațiile active găsesc modalități pentru a-și dovedi utilitatea. Dar și de a valorifica competențele de interes comunitar adaptându-se sau reinventându-se pentru a depăși cu succes impedimentele provocate de pandemia cauzată de Covid19.

Comunicat de presa ONG