GapMinder investește pentru a doua oară în Machinations.io

  • Rundă condusă de Hiro Capital
  • Start-up fondat în 2018 cu finanțări de 5 mil. $ atrase până acum
  • Utilizatori: 000+ de profesioniști în game design și 400 de instituții academice

București, 25 mai 2022: Machinations.io, platformă românească web și singura din lume prin care dezvoltatorii de jocuri pot optimiza mecanicile și economia jocurilor premium, free2play și play2earn, a obținut o finanțare de tip serie A în valoare de 3,3 milioane de dolari. Suma va fi investită în creșterea echipei și lansarea de noi produse și servicii care să susțină avansul rapid al numărului de utilizatori.

Runda a fost condusă de Hiro Capital – fond de investiții european axat pe segmentul jocurilor și investiții de tip follow-on din partea GapMinder, Acequia Capital si Venrex Investment Management.

„Suntem impresionați că suntem susținuți de astfel de VC cu reputație și că avem încrederea lor în viziunea și rolul nostru în industria jocurilor și nu numai. Ne vom mări echipa și vom dezvolta integrari cu cei mai populari furnizori de telemetrie pentru jocuri și platforme Web3, vizând astfel obiectivul nostru de a deveni standardul pentru modelarea, prognozarea și optimizarea economiilor de joc”, spune Mihai Gheza, cofondator și CEO al Machinations.io.

„Echipa Machinations.io a creat un set de instrumente care vor fi esențiale pentru viitorul designului de jocuri, atat al celor centralizate cât și al celor bazate pe blockchain. Posibilitatea ca orice studio de dezvoltare de jocuri să utilizeze o platforma web, simplă și eficientă, special creată pentru optimizarea economiilor de joc este revoluționară”, a declarat Spike Laurie, partener în cadrul Hiro Capital.

Machinations.io este un start-up lansat în 2018 de Mihai Gheza, Radu Crăciun, Dana Gheza, Alin Moldovan și Joris Dormans, profesor la Leiden University Centre for the Arts in Society (Olanda). Bazele logicii Machinations.io au fost puse în 2012 la Universitatea din Amsterdam de către Joris Dormans în timpul cercetării pentru doctorat.

Start-upul a atras până acum investiții în valoare de aproximativ 5 milioane de dolari. Anterior acestei runde serie A, Machinations a obținut finanțări de 1,6 milioane de dolari din partea Seedcamp, GapMinder, Acequia Capital și a mai multor investitori angel de top.

“Am investit pentru prima dată în Machinations.io în 2020, la acel moment fiind lead investor. Continuăm să susținem fondatorii datorită unicității produsului pe care l-au creat, un produs care schimbă cu totul modul în care sunt create și gândite jocurile și implicit felul în care se dezvolta cea mai mare industrie de divertisment”, afirmă Cosmin Ochișor, partener GapMinder.

Platforma este utilizată de mai mult de 35.000 de profesioniști în game design și de 400 de instituții academice din întreaga lume.

***

Despre Machinations.io

Fondată în 2018, Machinations.io este prima și singura platformă romaneasca web folosită de peste 35.000 de profesioniști pentru design de economii și sisteme pentru jocuri premium, free-to-play și play-to-earn. Ideea din spatele Machinations.io a apărut în urma unei cercetări de doctorat realizate în 2012 de către Joris Dormans (co-fondator) la Universitatea din Amsterdam. De atunci, s-a extins în peste 400 de instituții academice din întreaga lume. Viziunea fondatorilor este ca platforma să devină standardul pentru modelarea, prognozarea și optimizarea economiilor de joc prin intermediul unei comunități deschise în creștere rapidă și prin integrări cu cei mai populari furnizori de telemetrie și piețe Web3.

Despre GapMinder


GapMinder este un fond de capital de risc de 50 de milioane de euro, care investește în companii de tehnologie create în România și Europa Centrală care cresc rapid la nivel internațional, aflate în faza de Seed sau Serie A. Partenerii GapMinder au o abordare directă ca investitori, ajutând companiile să crească prin consultanță strategică și implicare directă în organizarea operațională, guvernanța corporativă și disciplina financiară. Portofoliul GapMinder include companii precum FintechOS, TypingDNA, DruidAI, Cyscale, Soleadify, Machinations.io, Frisbo, Innoship.io, Cartloop. GapMinder este co-finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020.

Comunicat de presa IT