Studenții de azi, antreprenorii de mâine

Proiectului „Studenții de azi, antreprenorii de mâine”, proiect finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow s-a finalizat cu succes.

Cei 102 de studenți participanți și-au descoperit și dezvoltat abilitățile de leadership. Dar și de management în cadrul proiectulu. Si au conștientizat oportunitățile unei cariere antreprenoriale viitoare.

În cadrul competiției simulatorului de business, studenții participanți și-au îmbunătățit competențele următoare: capacitatea de a lua decizii, capacitatea de a diagnostica un context și de a adopta soluții adecvate, delegarea și comunicarea în cadrul echipei.

În cadrul trainingului de leadership, participanții și-au descoperit și dezvoltat abilitățile de leader. Si au înțeles importanța leadership-ului în construirea unei afaceri. Pe parcursul training-ului, participanții au avut parte de exemple practice din domeniul antreprenoriatului, de interactivitate în răspunsuri. Dar si de exerciții special create pentru a le dezvolta creativitatea, abilitățile de comunicare, gândirea critică și lucrul în echipă.

În plus, participantii au conștientizat oportunitățile unei cariere antreprenoriale. Si au înțeles mai bine că antreprenoriatul este o opțiune pentru cariera lor prin aplicarea chestionarului de carieră.

În urma chestionarului de carieră pe care participanții l-au completat a reieșit că majoritatea studenților participanți îți doresc ca în următorii 3-5 ani să aibă o carieră antreprenorială sau managerială.

Care este feedback-ul primit din partea participanților?

„Mi-a plăcut diversitatea subiectelor, dar și instrumentele folosite. Dacă prima oară am lucrat individual în simulatorul de business Eduardo, a urmat lucrul în echipe în cadrul trainingului de leadership împărțit în 3 sesiuni foarte interactive, pline de informație și susținute de traineri profesioniști.”

„Mi-a plăcut foarte mult să lucrez cu specialiști, dar și cu alți colegi studenți entuziaști și plini de idei proaspete! M-a ajutat să văd lucrurile și din alt punct de vedere și să învăț lucruri noi. Mi-aș dori foarte mult să mai particip și în viitor la astfel de proiecte!”

„Mi-a plăcut totul. Trainerii au fost foarte pregătiți și mereu lângă noi. Mi-am dezvoltat abilitățile de leadership și sunt foarte fericită că am avut ocazia să particip la un asemenea proiect. Aș participa oricând la alte astfel de activități.”

„ Acest proiect a fost foarte productiv, motivant și interactiv. Îmi doresc să mai particip la astfel de activități si în viitor. Cel mai mult am apreciat dedicarea și interesul de are au dat dovadă coordonatorii. Proiectul m-a ajutat să îmi descopăr și să îmi dezvolt abilitățile de leadership și management.”

„Participarea în acest proiect a fost o adevărată oportunitate pentru mine: de la a-mi testa competențele antreprenoriale în cadrul platformei Eduardo pâna la a lucra în echipă cu alți studenți de la centre universitare din țară. Am apreciat comunicare constantă pe care am avut-o cu managerul de proiect, modul de transmitere a informațiilor, dar și organizarea pusă la punct. Cred că astfel de proiecte sunt de bun augur pentru orice tânăr care-și dorește să dețină un business, dar și pentru cei care sunt deja implicați într-unul. Cu siguranță, voi mai participa și la alte activități organizate de EVER2 EXCEL.”

„Mă bucur că am făcut parte din acest proiect, alături de oameni minunați de la care am avut multe de învățat și care m-au inspirat pentru viitorul meu. Mulțumim pentru oportunitatea oferită! Dacă vor mai exista proiecte viitoare organizate de aceasta echipă voi participa în continuare cu mare drag.”

Le mulțumim participanților pentru feedback-ul oferit!

Proiectul „Studenții de azi, antreprenorii de mâine” s-a finalizat cu succes, iar dacă doriți să vedeți mai multe detalii de pe parcursul desfășurării acestuia puteți accesa pagina noastră de facebook EVER2.

„Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.”

Comunicat de presa ONG