Rueil-Malmaison (Franta), 28 aprilie 2022 – Schneider Electric, liderul in transformarea digitala a managementului si automatizarii energiei, raporteaza rezultatele primului trimestru din cel de-al doilea an al programului sau de sustenabilitate 2021-2025 si confirma concentrarea continua in ceea ce priveste avansarea catre angajamentele ESG pe termen mediu.

Cu dashboard-ul Schneider Sustainability Impact (SSI), compania urmareste si dezvaluie progresul trimestrial pentru indeplinirea unor obiective concrete legate de clima, resurse, incredere, sanse egale, generatii si comunitati locale. Rezultatele primului trimestru al anului 2022 sunt in grafic pentru atingerea obiectivului stabilit pentru finalul anului, de 4.70 din 10, cu un scor compilat de 4.00.

„Suntem multumiti de progresul inregistrat de la inceputul anului si de modul in care ne-am pastrat concentrarea asupra sustenabilitatii, in ciuda dinamicii sociale si de piata, atat de complexe si provocatoare”, a spus Gwenaelle Avice-Huet, Chief Strategy and Sustainability Officer la Schneider Electric.

Principalele aspecte legate de sustenabilitate, evidentiate in primul trimestru

  • Solutiile EcoStruxure de la Schneider Electric au ajutat clientii si furnizorii sa faca progrese semnificative in procesul de decarbonizare si sa-si reduca emisiile de CO2 cu 358 de milioane de tone incepand cu 2018. Au fost extinse, de asemenea, parteneriatele de strategie climatica cu Plastic Omnium si NSG Group.
  • In parteneriat cu Fundatia Solar Impulse, Schneider Electric a gazduit o expozitie de trei luni in cladirea emblematica Intencity din Grenoble, Franta, intitulata 1000+ Solutions for Cities, unde sute de vizitatori au avut prilejul de a descoperi si afla mai multe despre solutiile concrete si disponibile pentru mediile urbane sustenabile.
  • Schneider Electric foloseste acum numai carton reciclat in toate centrele sale de distributie din India, China si Europa si progreseaza in ceea ce priveste materialele ecologice, alaturandu-se initiativei din aceasta industrie, condusa de ResponsibleSteel, pentru a se asigura ca otelul continut in produsele sale e rezultatul unor procese de extractie si productie responsabile si reduce amprenta companiei asupra mediului.
  • Schneider Electric a lansat, de asemenea, un proiect pilot cu peste 100 de furnizori strategici pentru a ajuta la stabilirea programului sau decent de munca, care va fi lansat in cursul acestui an.
  • Noile parteneriate majore lansate in acest prim trimestru in India si America de Sud vor ajuta la accelerarea si formarea mai multor oameni in domeniul managementului energiei.
  • Schneider Electric, cu sprijinul Fundatiei sale si prin contributiile individuale a mii de angajati, a strans peste 2 milioane de euro in donatii pentru a sprijini direct colegii ucraineni si familiile lor afectate de aceasta criza.
  • Schneider Electric a donat, de asemenea, echipamente in valoare de 4 milioane de euro pentru a ajuta la restabilirea rezervelor esentiale de energie in Ucraina, iar Fundatia Schneider Electric continua sa lucreze cu ONG-urile locale in sprijinul comunitatilor locale.

Gasiti mai multe detalii in raportul despre primul trimestru din 2022 al programului Schneider Sustainability Impact, inclusiv dashboard-ul privind progresul:

Despre Schneider Electric

La Schneider, credem ca accesul la electricitate si la tehnologie, prin intermediul unor solutii inteligente, este un drept fundamental al omului.

Furnizam solutii digitale in domeniul energiei si al automatizarii, in scopul asigurarii eficientei si sustenabilitatii. Imbinam cele mai bune tehnologii de automatizari, software si servicii integrate pe zona energetica in timp real, pentru locuinte, cladiri, centre de date, infrastructura si in diferite industrii.

Ne-am luat angajamentul sa descoperim posibilitatile infinite ale unei comunitati deschise, globale, inovatoare, care ne impartaseste telul si valorile.

Comunicat de presa Energie