Imprimantele, la fel ca orice alt dispozitiv electronic, au nevoie de o intretinere regulata pentru a functiona la nivelul optim. Intretinerea imprimantelor consta in a lua masuri preventive pentru a asigura o imprimare de calitate si evitarea anumitor defectiuni.

Pasii pentru intretinerea imprimantelor la nivelul optim de functionare:

1. Pastrarea imprimantei fara praf

Imprimantele care au componente deschise au nevoie de un capac de protectie impotriva prafului, astfel incat sa nu se murdareasca sau infunde cu resturi atunci cand nu este utilizata. Acest aspect este important pentru cei care nu folosesc imprimanta foarte des sau pentru birourile care se inchid in weekend, deoarece praful si murdaria pot provoca daune ireparabile sau costisitoare.

Interiorul imprimantei trebuie curatat in mod regulat. Folosirea aerului comprimat ajuta la imprastierea prafului si murdariei din imprimanta. De asemenea puteti folosi o carpa si un solvent fara scame, cum ar fi alcoolul. Pentru a curata o imprimanta laser este nevoie sa scoateti cartusele de toner si sa stergeti toate zonele aceesibile, cu grija, deoarece acestea sunt delicate si costisitoare. Iar, pentru o imprimanta cu jet de cerneala, curatati in mod regulat capetele de imprimare.

2. Inlocuieste consumabilele imprimantei la timp

Imprimarea folosind o imprimanta cu jet de cerneala care a epuizat cerneala poate provoca deteriorarea capului acesteia. In momentul in care paginile imprimate devin slabe privind calitatea, inlocuit cartusele. Va recomandam sa aveti la indemana un set de cartuse de cerneala sau toner de rezerva.

3. Imprimarea unei pagini goale

Imprimarea unei pagini goale ajuta la colectarea resturilor, prafului si tonerului care pot fi prinse in interiorul imprimantei.

Pasii pentru curatarea unei imprimante laser

1. Socateti imprimanta din priza, tavile pentru hartie si tonerul.

2. Curatati interiorului de toner si praf cu o carpa uscata, fara scame sau cu o perie speciala pentru imprimanta.

3. Curatati tonerul de pe role printand 10 pagini albe

Publicare Advertoriale Industrie