calatorie reusitaDaca deja sunteți sigur ca masina este cel mai avantajos si confortabil mijloc de transport pentru vacanta. Va invitam sa evidențiem acele condiții care va pot asigura o călătorie sigura si confortabila. Iată câteva sfaturi pentru o călătorie cu mașina:

Planificați traseul, dar lăsați loc pentru spontaneitate

Pentru a calatori safe spre destinația dorita, ar trebui sa va informați din timp cu privire la condițiile de drum, in special in condițiile date privind pandemia, traseul pe care îl veți urma, regulile de circulație din tarile pe care le veți traversa si obiceiurile locale. Pregătiți-va harți, salvați aplicatii utile de travel si procurați-va un sistem GPS – va poate ajuta in aceasta călătorie mai ales in zonele necunoscute.

Alocați timp si pentru un popas intr-un loc cu belvedere, o plimbare intr-un oraș descoperit întâmplător, un picnic intr-o poienița dar si pentru a descoperii locuri care sunt mai puțin turistice. Putina spontaneitate contribuie la o vacanta de neuitat si va oferă amintiri.

Inchiriati masina din timp este printre cele mai importante sfaturi pentru o călătorie cu mașina

Daca nu dețineți un autoturism sau aveți nevoie de unul mai mare pentru a calatori confortabil, puteți alege mașina potrivita din flota Rent and Drive. De la modelele compacte, ideale pentru orașele aglomerate, pana la mașini de lux exista o multitudine de opțiuni, cu condiția sa rezervați din timp. Daca amânați, riscați sa nu mai găsiți ce va interesa sau sa va coste mai mult, mai ales in perioadele de concedii (vara sau de sărbători), când sunt foarte multe solicitări pentru firmele de închirieri auto cluj

Daca nu ați mai condus acel model, familiarizați-va cu comenzile in oraș, înainte de a porni la drum lung sau solicitați ajutor din partea firmei de închirieri auto.

Verificați starea mașinii si procurați-va toate actele necesare este unul dintre cele mai importante sfaturi pentru o călătorie cu mașina

Orice problema tehnica va poate strica călătoria. Cu câteva zile înainte de plecare, verificați funcționalitățile si dotările mașinii, tot ce tine de sistemul de climatizare, presiunea si uzura anvelopelor, plăcutele de frâna, ștergătoarele, uleiul de motor, lichidele de frâna si de răcire, farurile si luminile de avertizare, scaunele pentru copii, trusa medicala de prim-ajutor, triunghiul reflectorizant, roata de rezerva etc. In cazul in care constatați lipsuri sau nereguli, aveți răgaz sa le rezolvații înainte de a pleca in călătorie.

Cu siguranță un alt aspect important in călătorie sunt actele necesare călătoriei. Printre acestea se numără: talonul mașinii, revizia tehnica la zi (ITP), asigurările RCA si CASCO, viniete (nu uitați sa le cumpărați pe drum pe cele aferente tarilor pe care le traversați), plus actele șoferului (permis auto, buletin) si documentele de călătorie ale tuturor pasagerilor (pașaport si/sau buletin, eventual împuternicire, in cazul in care mașina este condusa de altcineva decât proprietar, declarație prin care părinții își exprima acordul ca minorii proprii sa treacă granița, daca nu călătoresc împreuna etc.).

Nu te mai gândi constant la timp, face parte din categoria sfaturi pentru o călătorie cu mașina.

Acasă ești mereu pe fugă, la serviciu ai termene limită de îndeplinit. De ce să faci asta și atunci când călătorești? Evident, nu vorbim de zilele în care chiar ți-ai programat o seară la un restaurant, ori în zilele în care trebuie să iei vreun avion. Atunci trebuie să fii cât mai atent la timp!

În rest, odată ajuns la destinație, odată ce ai făcut check in și ai bagajul despachetat, stai cât de mult dorești în fiecare loc care îți place. Ai să vezi că o să te simți mult mai relaxat și mai liber.

Nu exagerați cu bagajele

Știm cu toții atunci când plănuim o călătorie suntem nesiguri in privința bagajului, ideal este sa împachetam lucruri pe care le folosim. In realitate nu ne putem decide de ce avem nevoie, astfel încât împachetam lucruri nefolositoare dar care ocupa mult spațiu in mașină

Aveți in vedere ca unele produse puteți sa le achiziționați la destinație decât sa va încărcați inutil portbagajul, in timp ce altele sunt indispensabile: propriul telefon si încărcătorul aferent, aparatul foto, jucăriile preferate ale copiilor etc.

Adaptați-va la orice situație

Situații neprevăzute pot apărea in orice moment. Poate voiai sa petreci o zi la plaja dar a plouat. Poți oricând sa vizitezi un muzeu sau un restaurant, petrecând in mod util acea zi. La drum lung, pot apărea si surprize plăcute, dar si inconveniente. Încercați sa profitați la maxim de călătorie si nu lăsați orice întâmplare neplăcută sa va strice buna-dispoziție.

Bani cash sau card

In era tehnologiei ne-am obișnuit atât de mult sa achitam cu cardul, încât am putea uita ca, uneori, avem nevoie si de bani cash. Așadar, chiar daca aveți cardurile bancare, este ideal sa aveți in portofel o suma de rezerva pentru cheltuieli si situații neprevăzute. Sunt foarte multe locuri rurale in care plata cu cardul nu este acceptata.

Conduceți preventiv si închideți telefonul
Fiți mereu atenți la drum, conduceți preventiv, purtați centura de siguranța, închideți telefonul si cereți si pasagerilor sa facă la fel! Acestea sunt doar câteva sfaturi pentru o călătorie cu mașina.

Bucurați-va de călătorie

E ocazia perfecta sa descoperiți ceva nou dar si sa socializați cu localnicii. Mențineți discuții plăcute cu cei din jur cu care interacționați, aveți răbdare, evitați conflictele care pot apărea, dar si ajutați când puteți pe ceilalți participanți la trafic si… zambiti. 🙂

Acestea sunt doar câteva sfaturi pentru o călătorie cu mașina.

In momentul in care aceste pregătiri sunt bifate, nu va mai rămâne decât sa va urcați in mașină si sa va bucurați de experiență. Drum bun si o vacanta cat mai frumoasa!

Rentanddrive

Publicare Advertoriale Turism