Uneori, obișnuiți cu imersiunea treptată în tehnologie tot mai avansată în toate aspectele vieții noastre, ne dăm seama destul de greu cât de mult a evoluat aceasta în ultimii ani. Ceea ce cu 10-20 de ani în urmă părea de domeniul fantasticului este astăzi parte din cotidian. Un exemplu? Televizoarele inteligente. Smart TV-urile au devenit constante în ofertele oricărui magazin de aparatură electronică și electrocasnică, online sau offline. Există chiar și modele sub 1000 de lei, accesibile aproape oricui vrea să aibă parte de o experiență completă în divertismentul tv. Dacă vrei un televizor cu un sistem de operare care să te satisfacă pe termen mediu sau lung, un TV Android este răspunsul și cea mai potrivită alegere.
De ce? Din foarte multe motive, dar să enumerăm doar câteva dintre ele, poate cele mai importante.
1. Ai acces la sute de mii de aplicații
Spre deosebire de celelalte sisteme de operare de pe un smart TV, TV Android are deja o bază uriașă de dezvoltatori de aplicații. Multe dintre ele sunt cele pe care le cunoști deja de pe telefonul mobil sau de pe tabletă. Acești dezvoltatori nu trebuie decât să-și adapteze aplicațiile deja existente pentru dimensiunile mai mari ale ecranului din livingul tău.
În plus, având o popularitate uriașă, un TV Android va primi actualizări mult mai des pentru aplicațiile tale. Astfel că, atunci când nu te uiți la filme pe Netflix sau HBO Go cu cei dragi, poți să termini un nivel din Angry Birds sau să te joci orice alt joc preferi.
2. Compatibilitate 100% cu telefoanele mobile și tabletele Android
Pare logic, dar e perfect normal să-ți dorești o compatibilitate cât mai bună cu telefonul și/sau tableta pentru TV Android. Dacă ai deja un smartphone Android (și sunt șanse destul de mari să fie așa), atunci un TV Android va veni ca o completare firească a acestuia. Pe lângă clasicele trimiteri ale pistelor video către ecranul televizorului, poți să redai cu ușurință fotografii stocate în Google Photos sau chiar să proiectezi ecranul telefonului pe televizor. Foarte util pentru cei ce preferă jocurile de tip racing pe un ecran foarte mare. Sau poți, la o adică, să navighezi pe Facebook de pe televizor. Sau să te uiți la un live video. Posibilitățile sunt nelimitate.
3. Actualizări frecvente ale sistemului de operare
În fiecare an, noi televizoare sunt prezentate publicului, de regulă în cadrul Consumers Electronics Show, din Las Vegas. Fiecare producător de televizoare prezintă noile tehnologii, uitând însă baza de clienți care a ales să achiziționeze un televizor doar cu un an în urmă. Nu și atunci când utilizezi un TV Android. Prin folosirea unui TV Android, ai șanse foarte mari să primești actualizări ale sistemului de operare, ce vor oferi cele mai noi funcții, dar și cele mai noi măsuri de securitate.
4. Asistentul virtual Google
Fanii tehnologiei au ochii ațintiți asupra asistenților virtuali. Google a lansat o serie de produse menite să aducă asistentul virtual în casa fiecăruia dintre noi. Dacă te-ai hotărât să cumperi un TV Android, atunci nu mai este nevoie să adaugi nimic pe lista de cumpărături, pentru că Google Assistant se află la doar o apăsare de buton de telecomandă. Google Assistant poate face multe: îți poate oferi informații despre programele sau filmele pe care le urmărești, îți poate oferi prognoza meteo sau îți poate spune cât timp vei face mâine până la birou. Nu în ultimul rând, cu Google Assistant, un TV Android devine elementul central al casei tale inteligente. Astfel, poți controla temperatura și luminile din casă și, în general, toate accesoriile smart care sunt compatibile cu Google Assistant.
Toate televizoarele smart de pe piață pot face cam același lucru: să redea conținut de pe internet, să afișeze imagini și clipuri video de pe telefonul tău și să instaleze aplicații. Ceea ce contează cu adevărat este să poți face acest lucru pentru mulți ani de acum încolo, iar un TV Android este cea mai echilibrată alegere. Și faptul că poți interconecta oricând telefonul și tableta cu televizorul este un mare plus. Asta pentru a nu mai vorbi despre familiaritatea deja a sistemului de operare, pe care probabil îl cunoști bine de pe smartphone sau tabletă.
Publicare Advertoriale Tehnologie