Vitacom Electronics, unul dintre cei mai mari distribuitori de produse si accesorii electronice din Romania, a automatizat o gama larga de procese si isi gestioneaza integrat toate canalele de vanzare cu solutia SeniorXRP de la Senior Software. In plus, compania a obtinut flexibilitate sporita in adaptarea si personalizarea fluxurilor de lucru in functie de nevoile interne ale organizatiei, dar si de schimbarile din piata.

Unul dintre cei mai importanti distribuitori de produse si accesorii electronice din Romania, Vitacom Electronics, a optimizat fluxurile de lucru, crescand considerabil eficienta in operatiunile de zi cu zi, cu ajutorul sistemului SeniorXRP – platforma ERP de la Senior Software.

Cu o cifra de afaceri de peste 10 milioane de euro, compania din Cluj gestioneaza aproximativ 12.000 de articole, care sunt comercializate prin diverse canale de vanzare, atat pe teritoriul Romaniei, cat si in tari precum Bulgaria si Ungaria. In urma cu doi ani, Vitacom s-a mutat intr-un nou sediu si a investit atat in tehnologii hardware de ultima generatie, cat si in sisteme integrate pentru managementul afacerii de la Senior Software, printre care se numara si SeniorXRP. Sistemul de tip ERP, implementat in cadrul companiei in 2021, i-a permis distribuitorului sa isi redefineasca fluxurile de lucru, sa automatizeze o gama larga de operatiuni si sa modeleze procesele de business in functie de nevoile afacerii.

”Am cautat o solutie care sa se potriveasca pentru noi, sa avem suport si optiuni de dezvoltare, iar Senior Software, cunoscand activitatea noastra, ne-a prezentat aplicatia SeniorXRP ca fiind una potrivita pentru noi si nu s-a inselat in ceea ce a spus. Consider ca SeniorXRP este o solutie foarte buna si astazi nu ne-am putea lipsi de aceasta aplicatie.

In primul rand, tehnologia este una mult mai flexibila si raspunde foarte bine nevoilor noastre. Un lucru foarte important este ca nu mai trebuie sa ne mulam pe modele foarte stricte. Cu ajutorul solutiei SeniorXRP am redefinit procesele, le-am simplificat si le-am eficientizat, iar acum acestea sunt stabile, sunt foarte accesibile si putem foarte usor sa facem imbunatatiri, sa modificam”, a spus Vasile Andrei Vita, Manager General – Vitacom.

Printre beneficiile obtinute de catre Vitacom, ca urmare a investitiilor in tehnologie, se numara acuratetea si viteza mult mai mare in procesarea comenzilor, compania avand posibilitatea de a creste capacitatea de prelucrare a comenzilor de pana la 10 ori. Mai mult decat atat, cu ajutorul platformei SeniorXRP distribuitorul gestioneaza integrat toate canalele de vanzare, iar munca angajatilor a fost simplificata, acestia avand posibilitatea sa acceseze si sa ordoneze cu usurinta datele de interes.

Beneficii avem foarte multe. Cu SeniorXRP putem sa gestionam foarte bine toate canalele de vanzare si daca ar fi sa apara alte canale, vom putea face foarte usor setarile pentru a le gestiona, fara sa intre in conflict cu cele existente. Flexibilitatea aceasta, de a realiza setari in sistem, este cel mai important lucru pentru ca ne permite sa ne modelam noi anumite procese.

In ceea ce priveste accesibilitatea datelor, gasim foarte repede in ERP ceea ce avem nevoie, putem sa ordonam simplu datele conform nevoilor noastre si chiar sa le personalizam pentru fiecare in parte. Sunt multumiti si colegii de acest sistem, s-au obisnuit foarte rapid cu aplicatia SeniorXRP, iar acum nici nu isi mai pot imagina alte proceduri pentru ca modul actual de lucru este absolut normal”, a adaugat Vasile Andrei Vita.

Sisteme perfect integrate pentru gestionarea eficienta a intregii afaceri

SeniorXRP este perfect integrat cu alte doua sisteme din portofoliul Senior Software, respectiv WMS – pentru managementul depozitului si SeniorAWB – soft de optimizare livrari. WMS controleaza sistemele si robotii din depozitul Vitacom, pentru desfasurarea optima a proceselor de prelucrare comenzi din spatiul logistic, iar SeniorAWB permite identificarea facila a celui mai potrivit curier pentru fiecare comanda in parte. In acest mod, prin conectarea proceselor si gestionarea integrata a fluxurilor de business, echipa Vitacom a reusit sa obtina control si vizibilitate mai mare asupra intregii afaceri.

”SeniorXRP este integrat cu WMS si SeniorAWB. Datorita legaturii cu WMS, comenzile din SeniorXRP sunt transmise rapid si corect in zona de picking, spre a fi pregatite pentru livrare, iar orice informatie despre produse si stoc, stadiul pregatirii comenzilor din depozit si nu numai, este vizualizata usor in ERP. Solutia pentru livrari este, de asemenea, una foarte buna. Putem sa obtinem cel mai bun curier in functie de zona si de ce ne dorim noi, daca urmarim pretul, durata de livrare sau un raport intre cele doua. Ca urmare a integrarii dintre sisteme, datele sunt transmise usor dintr-un soft in altul, procesele sunt conectate si angajatii au toate informatiile necesare la dispozitie, astfel incat sa putem creste operativitatea.

Putem  spune ca avem o tehnologie de ultima generatie, care ne ajuta sa ne desfasuram cat mai bine activitatea si, in acelasi timp, consider ca suntem departe de a utiliza tot ceea ce stiu sa faca aceste aplicatii. Cu tehnologiile actuale, noi putem sa crestem si capacitatea de prelucrare a comenzilor de pana la 10 ori. Nu as schimba nimic in solutiile pe care le-am implementat si cred ca, daca ar trebui sa aleg astazi alte solutii, nu as avea ceva mai bun”, a completat managerul general al companiei Vitacom Electronics.

Solutia SeniorXRP, utilizata atat de catre Vitacom, cat si de catre companii precum Nett Front, RCB Electro 97, RAP Confectionery si nu numai, este o platforma de dezvoltare de tip ERP, web-based, dezvoltata de catre Senior Software folosind tehnologii moderne. Aceasta se adreseaza companiilor care urmaresc sa gestioneze cu usurinta resursele, volumele mari de date si fluxurile complexe ale afacerii. Sistemul dispune de o interfata extrem de intuitiva si de functionalitati extinse de ERP, WMS, CRM, gestionare documente, portal B2B, toate fiind disponibile intr-o singura aplicatie. Flexibilitatea si mobilitatea pe care le ofera solutia, impreuna cu capacitatea de integrare usoara cu orice alt sistem software, dar si posibilitatile de customizare, sunt cateva dintre cele mai apreciate caracteristici ale SeniorXRP.

Detalii despre implementarea solutiilor Senior Software in cadrul companiei Vitacom Electronics si despre beneficiile obtinute de catre aceasta sunt prezentate in studiile de caz: VIDEO implementare SeniorXRP & VIDEO implementare WMS.