Producatorul de mobilier tapitat, Laguna Serv, foloseste o solutie software pentru automatizarea proceselor de lucru si analiza performantelor de business, care ii ofera control si vizibilitate asupra intregii afaceri si ii sustine planurile de dezvoltare. Formata din sistemele integrate ERP si BI, de la Senior Software, solutia ii permite producatorului sa proceseze zilnic, fara erori, sute de comenzi provenite din canalele de vanzari online si din cele 25 de showroomuri si sa analizeze in detaliu situatia financiara a companiei.

Laguna Serv, unul dintre cei mai mari producatori de mobilier tapitat din Maramures, a optimizat operatiunile de business, a redus considerabil timpii de lucru si se poate dezvolta in ritmul dorit, cu ajutorul solutiei integrate pentru managementul afacerii, pusa la dispozitie de Senior Software.

Cu o cifra de afaceri de aproximativ 15 milioane de euro si un spatiu de 35.000 de metri patrati, Laguna Serv produce mobilier tapitat, atat in serie, cat si personalizat, pe care il comercializeaza in Romania, Ungaria si Franta, prin intermediul a diferite canale de vanzare. La finalul anului 2022, echipa Laguna Serv a inlocuit vechiul program informatic de management al afacerii cu sistemul SeniorERP – soft ERP pentru gestionarea resurselor de la Senior Software, care acopera perfect nevoile specifice ale producatorului. SeniorERP este integrat cu sistemul SeniorVisualBIsoft de Business Intelligence, folosit de companie pentru a genera rapid rapoarte, a analiza indicatorii cheie ai afacerii si a vizualiza usor informatiile de interes, structurate intr-o baza unica de date.

“Am cautat o solutie care sa ne asigure vizibilitate si control sporit asupra afacerii, sa permita gestionarea integrata a resurselor si a canalelor de vanzare si care sa ne ofere acces in timp real la rapoarte si analize detaliate. Prin urmare, am renuntat la vechiul soft ERP, si in prezent folosim o solutie potrivita nevoilor noastre, formata din sistemele integrate SeniorERP si SeniorVisualBI, de la Senior Software.

Implementata in noiembrie 2022, astazi putem spune ca solutia este un mare plus pentru societatea noastra. Procesam zilnic, fara erori, comenzi de ordinul sutelor si detinem control in timp real asupra stocurilor de materie prima. De asemenea, putem obtine rapoarte ce ne ofera informatii centralizate asupra situatiei financiare si putem analiza si monitoriza fiecare magazin in parte pentru a determina profitabilitatea. Este important sa vedem cum se prezinta situatia vanzarilor la nivel de articol, sa urmarim in piata evolutia unui anumit model, iar solutia de la Senior Software ne permite sa ne dezvoltam si sa crestem productivitatea pe baza rapoartelor gestionate in sistem”, a spus Alina Kertesz, Asistent Manager – Laguna Serv.

Compania isi comercializeaza produsele atat prin intermediul platformelor de vanzari online, cat si prin reteaua proprie de 25 de magazine fizice, canalele de vanzari fiind gestionate prin sistemul ERP de la Senior Software. SeniorERP este integrat cu eMag Marketplace si cu magazinul online al companiei, iar in acest mod a fost eliminata metoda de introducere manuala a comenzilor, ce consuma mult prea mult timp si era predispusa erorilor.

Cu ajutorul functionalitatilor ERP pentru vanzari, toate comenzile de la clienti sunt centralizate si procesate cu acuratete si in timp real in sistem, fiind apoi preluate automat in productie. Sistemul dispune inclusiv de functii pentru gestionarea eficienta a comenzilor de aprovizionare si a stocurilor de materii prime necesare in productia de serie si productia de unicate.

In plus, echipa Laguna Serv are posibilitatea sa urmareasca si sa analizeze cu SeniorVisualBI datele de interes pe care sistemul le preia din SeniorERP. Producatorul isi poate crea rapoartele si dashboardurile dorite, cu un minim de efort, orice informatie relevanta putand fi adaugata printr-un simplu drag-and-drop. Prin urmarirea indicatorilor cheie si analiza datelor, sistemul de Business Intelligence contribuie la imbunatatirea procesului decizional si dezvoltarea afacerii.

Referitor la planurile de viitor, compania urmareste sa imbunatateasca relatia cu partenerii B2B, oferindu-le posibilitatea de a vizualiza si urmari in timp real statusul comenzilor, documentele si parcursul productiei, de la lansarea comenzilor catre fabrica, pana la livrarea produsului. Rezultatele obtinute de Laguna Serv, cu ajutorul sistemelor Senior Software, pot fi vizualizate urmarind Studiul de caz VIDEO ERP & BI.

Alte companii din Romania care folosesc cu succes sistemele ERP si BI de la Senior Software sunt: UrsPack, Pro Activ, Monte Banato, Bio Logistic, Mirdatod Prod, Binal Mob si nu numai.

 

Despre Laguna Serv

Infiintata in anul 1994, Laguna Serv este o companie din judetul Maramures, specializata in productia de tapiterii si mobilier tapitat. Compania realizeaza productie de serie (95%) si productie de unicate (5%), pentru clienti persoane fizice, dar si pentru industria HoReCa, produsele fiind comercializate pe plan intern si international. Businessul isi desfasoara activitatea intr-un spatiu de aproximativ 35.000 mp, cu o echipa formata din 200 de angajati. Produsele sunt vandute prin intermediul platformelor online si printr-o retea de 25 de magazine fizice.

 

Despre Senior Software

Senior Software este furnizor si dezvoltator de sisteme software performante pentru managementul integrat al afacerilor. Fondata in 2003, compania a realizat peste 500 de implementari de succes, utilizand cele mai noi tehnologii. Senior Software implementeaza sisteme intuitive de tip ERP, BI, SCM, MES, E-commerce si Hardware. Compania isi desfasoara activitatea in 5 locatii din Romania (Bucuresti, Constanta, Cluj, Iasi, Timisoara), avand o echipa de peste 200 de angajati.