Zece noi sateliţi pentru observaţii ştiinţifice asupra Pământului au fost lansaţi pe orbită joi, cu o rachetă Electron aparţinând Rocket Lab, de la baza de lansare a companiei din Noua Zeelandă, transmite Space.com. Lansarea a avut loc joi, la ora locală 10:21 (miercuri seară, la ora 21:21 GMT). Nouă dintre cei zece sateliţi sunt de tipul "SuperDoves", microsateliţi cubesat de mărimea unei cutii de pantofi, construiţi de compania Planet din San Francisco, care operează cea mai mare constelaţie de sateliţi de observaţii de pe orbită – peste 350 de sateliţi, dintre care 150 sunt în prezent operaţionali. Marea majoritate a acestor sateliţi sunt de tipul "Dove", care pot detecta structuri de până la 3 metri la suprafaţa Pământului. Aceşti sateliţi urmăresc schimbările prin care trece planeta, transmiţând datele colectate unui număr mare de clienţi. Compania Planet obişnuieşte să publice, gratuit, imagini din satelit pe care le consideră de mare importanţă. Spre exemplu, compania a dat publicităţii imagini de pe orbită după atacuri iraniene cu rachete asupra unor baze militare irakiene, dar şi imagini cu pagubele produse de cutremure sau alte dezastre naturale. Cel de-al zecelea satelit lansat pe orbită este de tipul CE-SAT-IIB, un microsatelit de 35,5 kilograme construit de compania niponă Canon Electronics, Inc. CE-SAT-IIB este un prototip dotat cu "un telescop de dimensiuni medii, echipat cu o cameră de sensibilitate mare, capabilă de fotografii de înaltă rezoluţie pe timpul nopţii", conform reprezentanţilor Rocket Lab. Toţi cei zece sateliţi se vor plasa pe o orbită solar-sincronă (SSO) la o altitudine de 500 de kilometri, poziţie din care vor putea desfăşura observaţii asupra Pământului profitând de o "iluminare solară consistentă". Compania Rocket Lab s-a confruntat la 4 iulie cu o lansare eşuată, ce a rezultat în pierderea a 5 sateliţi de tip SuperDoves şi a unui satelit de tip CE-SAT-IB, produs de Canon. Accidentul a fost produs de o singură conexiune electrică defectă aflată pe cea de-a doua treaptă a rachetei Electron. Lansarea de joi a fost cea de-a 5-a din cursul acestui an realizată cu rachete Electron şi a 15-a din istoria acestor rachete. Rocket Lab doreşte să înceapă în curând să recupereze prima treaptă a rachetei de 17 metri înălţime, o schimbare care va permite lansări mai frecvente şi cu costuri mai mici, conform fondatorului şi CEO-ului acestei companii, Peter Beck. Această lansare trebuia să aibă loc la 21 octombrie, dar a fost amânată după ce Rocket Lab a identificat o problemă tehnică la un senzor de oxigen al rachetei portante. AGERPRES/(AS – autor: Codruţ Bălu, editor: Mihaela Moise, editor online: Simona Aruştei) Sursa foto: Space.com
Acasă Stiri Internationale Stiinta Rocket Lab a lansat 10 sateliţi de observaţii ştiinţifice pe orbită
Rocket Lab a lansat 10 sateliţi de observaţii ştiinţifice pe orbită
Publicare comunicate de presa
Site-urile de comunicate de presă sunt instrumente de marketing valoroase. Poate ajuta nu numai antreprenorii, dezvoltatorii de produse, furnizorii de servicii, ci și companiile care doresc să își promoveze serviciile și gama de produse prin publicarea de comunicate de presă.
Publicitatea prin comunicate de presă este cel mai sigur și mai eficient canal pentru a atrage atenția investitorilor. Dacă vă formulați cu atenție strategia de promovare a afacerii și alegeți partenerul potrivit pentru a vă sprijini în timpul procesului de promovare, atunci ați crescut șansele de a oferi valoare ideilor dvs. Utilizarea celor mai bune instrumente în momentele critice vă poate oferi oportunitatea de a transforma o afacere mică într-una de succes.
Indiferent de strategia dvs. publicitară, vă rugăm să nu ezitați să profitați de promoția oferită de comunicatul de presă.
Publicare articole SEO
Articolele SEO reprezintă o parte importantă a contribuției la realizarea activităților de creștere și optimizare pe termen lung. Comparativ cu efectele benefice pe termen lung, păstrarea publicațiilor articolelor cu conținut verde reprezintă o investiție mică. Site-ul de publicare a articolelor SEO este un site dedicat care poartă întotdeauna conținut nou, dar și informații de înaltă calitate. Astfel de portaluri sunt urmate de persoanele interesate (care doresc să urmărească ultimele știri din zona de interes) și Google (oferindu-vă credit pentru a vă poziționa într-o poziție mai bună în căutare).
Publicare anunturi online
Site-urile publicitare de anunturi nu mai sunt un lucru nou în viața de zi cu zi. Acestea sunt instrumente eficiente pentru a promova contactul dintre cumpărători și vânzători.
Portalulul de anunturi si publicitate este un instrument dedicat cu o structură specială și afișează diferite tipuri de reclame de la vânzări la servicii, angajare, leasing și donații.