14 moduri de a economisi bani , atunci cand inchiriezi o masina :

 1. Inchiraza in avans

Cand faci o rezervare on-line , in avans cu cateva luni , sigur vei primi o oferta mai buna decat daca vei face o rezervare la ghiseu . Este si mai usor si mai rapid . Ultimul lucru pe care vrei sa-l faci dupa un zbor lung este acela de a cauta o companie de inchirieri masini si de a negocia preturile de inchiriere cu acestia .

 1. Ajusteaza orele de preluare si predare ale masinii

Este posibil ca la unele companii sa platesti in plus o zi de inchiriere daca depasesti chiar si cu o jumatate de ora perioada de inchiriere , asa ca verifica din tip aceast lucru. Unele societati de rent a car au tarife mai avantajoase pentru weekend . Daca intentionezi sa faci o mica excursie prin tara , programeaza excursia in weekend daca obtii o oferta de rent a car mai avantajoasa .

 1. Rezerva cel mai mic vehicul de care ai nevoie .

Sigur ca inchirierea unui SUV este tentanta , sau inchirierea unei masini sport sau decapotabile in cazul in care afara este vreme buna , dar gandeste-te intotdeauna la pretul acesteia si la consumul de combustibil si alege varianta economica . Inchiriezi masina pentru a ajunge in siguranta la o anumita destinatie si nu pentru a arata celorlati puterea ta financiara .

 1. Evita sa inchiriezi masina de la aeroport .

Locatiile de rent a car din orase sunt de obicei mai ieftine decat cele din aeroport .

Cauta asadar birouri de rent a car in oras , cat mai aproape de tine , insa nu la marginea orasului , asta ar insemna o calatorie lunga si costisitoare cu un taxi , pentru a ajunge la sediul acestora.

 1. Salveaza o zi de inchiriere .

Daca nu ai nevoie de masina imediat ce ajungi la aeroport , foloseste pentru transferul la hotel autobuzul sau serviciul de transfer gratuit al hotelului si inchiriaza masina de a doua zi . La fel si la plecare , poti castiga o zi de inchiriere .

 1. incearca daca este posibil sa iei masina si sa o lasi in aceeasi locatie .

Costurile pentru a preda masina in alt oras decat cel de unde ai preluat-o sunt destul de mari pentru companiile de rent a car , asa ca tu vei fi cel care le vei suporta .

 1. Verificati optiunea de kilometraj nelimitat

Ultimul lucru pe care vei dori sa-l faci la intoarcerea din calatorie este acela de a plati o diferenta de prêt pentru kilometrajul efectuat . Asa ca intreaba compania de rent a car la inceputul perioadei de inchiriere daca tariful propus include kilometraj nelimitat .

 1. Verificati politica de combustibil .

Majoritatea companiilor de rent a car solicita returnarea autoturismului cu aceeasi cantitate de combustibil cu care l-ai luat . In cazul in care uiti sa faci plinul autoturismului la intoarcerea din calatorie , unele companii practica pentru combustibil un cost mai mare decat la benzinarii .

 1. Cerinte privind varsta soferului

De cele mai multe ori varsata minima de inchiriere este de 21 ani . Exista insa riscul la unele companii sa platesti o taxa suplimentara daca ai sub 25 ani sau peste 65 ani , fiind considerate varste cu risc mai mare .

 1. Taxa suplimentara pentru al doilea sofer

De cele mai multe ori se aplica taxa suplimentara pentru al doilea sofer , insa aceasta este de 10-20 euro/intreaga perioada de inchiriere . Daca stii ca masina va fi condusa de doi soferi , asigura-te ca ai documentele ( permis de conducere si carte de identitate) pentru ambii soferi .

 1. Alte taxe suplimentare

Nu uita sa intrebi daca pe perioada de inchiriere trebuie sa platesti taxe de drum , de pod sau alte taxe . In cazul in care nu ai stiut si nu ai platit aceste taxe , amenzile sunt destul de consistente .

12. GPS

In cazul in care ai nevoie de GPS , vei plati o taxa suplimentara pe zi de inchiriere 2-5 euro/zi . Pentru a evita aceste plati suplimetare , iti poti folosi telefonul mobil pe post de GPS .

 1. Scaun de copil

Daca vei calatori cu un copil cu varsta pana in 7 ani , vei avea nevoie de scaun de siguranta pentru acesta . Unele companii iti iau o suma de bani ( 10 -20 euro)pentru intreaga perioada , la altele vei plati o suma suplimetara pe zi . Daca ai acasa un scaunel de acest gen , poti evita cheltuielile aditionale .

 1. Verifica bine masina inainte de a pleca la drum .

Inainte de a pleca la drum fa o inspectie a masinii impreuna cu reprezentantul societatii de rent a car , atat la interior cat si la exteriorul masinii . Nu vei dori cu siguranta , sa platesti pentru daunele produse de soferul dinaintea ta .

Publicare Advertoriale Auto