Jocurile video au parcurs un drum lung, de la simplele titluri arcade din anii '70 la jocurile complexe si provocatoare din ultimii ani. Odata cu evolutia si imbunatatirea acestora, si benefiicile pe care le aduc s-au inmultit, insemnand mai mult decat simpla distractie sau o coordonare imbunitatita a mainilor.

Iata care sunt cateva dintre benefiicile acestora:

  1. Va pot ajuta sa deveniti un lider mai bun.

Deoarece anumite genuri de jocuri rasplatesc si incurajeaza abilitatile de conducere, cercetatorii au remarcat ca jucatorii pot afisa o motivatie corelanta cu obiectivele lor din cariera reala. Mai mult, momentele in care trebuie sa improvizezi intr-un joc pot fi un bun exercitiu pentru cand esti contratimp sau trebuie sa rezolvi o situatie dificila la job.

  1. Ajuta la crea conexiuni

Uneori, jucatorii sunt stigmatizati ca fiind prea izolati, dar contrariul este de fapt adevarat. Cresterea experientelor multiplayer online a dat loc unei noi forme de socializare in care jucatorii colaboreaza pentru a rezolva problemele. In plus, studiile au aratat ca jocurile pot fi, de asemenea, catalizatorul pentru ca prietenii sa se adune (aproximativ 70% dintre jucatorii joaca cu prietenii cel putin o parte din timp).

  1. Contribuie la imbunatatirea abilitatii de luare a deciziilor

Cu totii cunoastem pe cineva capabil sa preia informatii si sa reactioneze intr-un timp foarte scurt. Pentru unii, aceasta abilitate ar putea fi consolidata prin intermediul jocurilor video. Deoarece informatiile noi sunt afisate constant in timpul jocului, jucatorii sunt nevoiti sa se adapteze rapid. Intr-un studiu, cei care obisnuiau sa joace jocuri au reactionat cu 25% mai repede in raspunsul la intrebarile despre o imagine pe care tocmai o vazusera in comparatie cu cei care nu obisnuiau sa joace jocuri video.

  1. Pot reduce stresul

In timp ce unele jocuri sunt gandite sa induca stres – mai ales atunci cand va vedeti personajul lovit pentru pentru a opta oara, si opusul poate fi adevarat. Un studiu major care a urmarit jucatorii de peste sase luni si a masurat ritmul cardiac a constatat ca anumite titluri au redus raspunsul la adrenalina cu peste 50%.

  1. Pot ajuta la ameliorarea durerilor

Este o practica obisnuita sa incercam sa ne distragem gandul de la durere, acordand atentie la altceva sau concentrandu-ne la altceva, dar acesta nu este singurul motiv pentru care jocurile sunt o solutie buna in momentele in care resimtim anumite dureri, de exemplu. Jocul poate produce de fapt un raspuns analgezic in sistemele noastre corticale superioare.

Daca beneficiile prezentate mai sus au fost suficient de convingatoare, tot ce iti ramane de facut este sa te gandesti ce jocuri ti-ar placea sa joci si sa le comanzi pe cele preferate. O varietate de jocuri pentru platforme diferite, de la PC, PS4 la Xbox One si Nintendo Switch poti gasi si pe Ventum Games.

Publicare Advertoriale Arta & Entertainment