Inchirierea unei masini pentru prima data reprezinta o experienta interesanta, insa odata cu aceasta vin si o serie de intrebari. Daca esti incepator in ceea ce priveste inchirierile auto, iti prezentam cateva lucruri la care sa fii atent inainte sa urci la volanul unei masini inchiriate pentru prima oara.

1. Afla de ce documente ai nevoie!

Pentru inceput, informeaza-te ce documente trebuie sa prezinti pentru a putea inchiria o masina. In cazul celor mai multe firme de rent a car, vei avea nevoie de un act de identitate si de permisul de conducere valid.

2. Citeste cu atentie contractul inainte sa il semnezi!

Asigura-te ca citesti cu atentie termenii contractului pentru a cunoaste care sunt conditiile de inchiriere, ce costuri sunt aplicate, dar si detalii despre serviciile complementare pentru care ai optat. Daca ai intrebari despre oricare dintre prevederile din contract, nu ezita sa te adresezi personalului companiei de inchirieri auto.

3. Verifica starea masinii!

In momentul preluarii autoturismului, asigura-te ca verifici cu atentie daca starea masinii corespunde cu cea descrisa in documentele de inchiriere. Daca exista eventuale zgarieturi/daune care nu se regasesc mentionate in fisa de predare, anunta personalul.

4. Fii atent la taxele aditionale!

In cazul in care trebuie sa preiei sau sa predai masina in afara orelor de program ale firmei de rent a car la care ai apelat, cel mai probabil vor exista taxe aditionale. De asemenea, in cazul in care vrei sa optezi pentru anumite optiuni complementare, precum scaun de copil, Internet to go, GPS sau lanturi de zapada, va trebui sa platesti suplimentar.

5. Intreaba de limita de kilometri!

In functie de firma de rent a car la care apelezi, s-ar putea sa ai o limita de kilometri pe care ii poti parcurge zilnic sau chiar sa beneficiezi de anumite discounturi in functie de numarul maxim de km parcursi pe zi, ca in cazul celor de la Compexit Rent a Car. Tocmai de aceea, intreaba daca firma de rent a car are o limita de kilometri impusa per autourism per zi.

6. Tine cont de situatiile neprevazute!

Desi esti entuziasmat de inchirierea pentru prima data a unei masini, tine cont de posibilele situatii neprevazute care pot aparea. Afla care este numarul de telefon la care poti suna in cazul in care ai probleme cu masina de inchiriat si roaga-l pe agentul de rent a car sa iti explice cum trebuie sa procedezi daca masina inchiriata se defecteaza sau e implicata intr-un accident auto.

Publicare Advertoriale Auto