Participanții competiției de business din cadrul proiectului „Studenții de azi, antreprenorii de mâine”, proiect finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow au finalizat cu succes cea de-a doua rundă din platforma de simulare de business EDUardo, cu ajutorul căreia și-au descoperit și dezvoltat abilitățile de leadership și management.
În cadrul celei de-a doua runde a competiției, studenții au fost liderul unei companii și au trebuit să identifice și să gestioneze diverse situații de criză. În cadrul modulul „Managementul crizelor și al schimbărilor” din platforma de simulare, cei 54 de studenți au putut stabili următoarele elemente: criza de lichiditate, schimbări în mediul de reglementare, provocări tehnologice, dificultăți neașteptate ale canalelor de vânzare.
Care este feedback-ul primit din partea participanților?
„În primul rând, țin să mulțumesc pentru oportunitatea de a participa la acest eveniment. Fiindcă am putut simula situații reale de business care mi-ar fi dat bătăi de cap dacă mă loveam de ele în realitate.
De asemenea, mi-a plăcut faptul că au fost date diferite situații, cu diferite strategii care trebuiau gândite. Dar și planificate în așa fel încât firma să reușească. De la producție foarte mare, la calibrat prețuri și materii prime, la gestionat resursele umane și tot așa.
Simulatorul mă ajută să înțeleg cât mai multe procese în diferite situații (de criză, sau nu). Fiindcă pe viitor plănuiesc să dețin propriul meu business. Iar cu această experiență acumulată, o să-mi fie mai ușor..” – Adrian G.
„Pentru mine este o adevarată oportunitate și o experiența uimitoare. Pe lângă faptul că mi se pare suuuper util acest simulator, am învățat încă o data sa fiu perseverentă. Deși sunt o fire competitivă, zilele acestea am fost într-o competiție doar cu mine. Adică, de regula sunt competitivă cu alți oameni. Nu râvneam după premiu, ci după învățare. Voiam să înțeleg care e cea mai buna strategie. Și cred ca până la urma despre asta e vorba.
Am avut ocazia sa vă cunosc pe toți online, însă “aventura” a fost una calda, plăcută. Trainerii au fost prezenți oricând pentru noi, ne-au încurajat și ne-au făcut să vrem mai mult de la noi. Îmi doresc să vi se întoarcă înzecit tot ce dăruiți și sa rămâneți un râu nesfârșit de informații, dornic să ajute.”– Denisa B.
Le mulțumim participanților pentru feedback-ul oferit și îi felicităm pentru rezultatele obținute.
Din cei 54 de studenți care au parcurs a doua rundă în cadrul simulatorului de business, vor merge în runda a treia primii 27 de studenți cu rezultatele financiare cele mai mari.
Runda a treia se desfășoară în perioada 24-26 noiembrie, iar modulul din platforma de simulare care va fi parcurs este „Value-Based Management”, în cadrul căruia participanții vor ajuta o companie să se dezvolte și să intre pe o nouă piață.
Mai multe detalii puteți găsi accesând https://www.ever2.ro/ sau pe pagina de facebook EVER2.
„Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară. Este destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.”