• Angajații BASF își sprijină colegii ucraineni cu o sumă record, de peste 2 milioane de euro

  • BASF dublează această sumă și o direcționează către refugiații ucraineni

București, 27 aprilie 2022 – Angajații BASF au donat suma de 2.072.469 de euro către BASF Stiftung (Fundația BASF), ca parte a inițiativei la nivel de companie #ColleaguesForUkraine. Acesta a fost, de departe, cel mai bun rezultat al unei campanii de donații din istoria BASF. Compania va dubla suma, ceea ce înseamnă că peste 4,1 milioane de euro vor fi oferiți ca ajutor colegilor BASF din Ucraina și altor persoane afectate de război.

Aceasta este o suplimentare a ajutorului de urgență în valoare de 1 milion de euro, oferit deja de BASF la sfârșitul lunii februarie, și sprijinului financiar continuu al companiei pentru colegii ucrainieni.

Suma donată de angajați va merge, în întregime, către colegii BASF din Ucraina. A doua jumătate a sumei totale – valoarea adăugată de BASF – va fi destinată refugiaților ucraineni în ansamblu, prin UNO-Flüchtlingshilfe („UNO Refugee Aid”), partenerul național al Agenției ONU pentru Refugiați UNHCR din Germania.

„Suntem cu toții copleșiți și vă mulțumim din suflet pentru această imensă disponibilitate de a ajuta”, a declarat Tiberiu Dima, Managing Director al BASF Ucraina. „Pentru colegii noștri ucraineni, dintre care mulți au pierdut totul, acești bani vor fi de mare ajutor pentru a-și construi o viață nouă.”

„Rezultatul depășește toate așteptările și sunt mândru că echipa globală BASF dă dovadă de o solidaritate incredibilă în aceste vremuri”, a declarat președintele Consiliului Directorilor, Martin Brudermüller. „În numele întregului Consiliu de Directori Executivi, aș dori să vă mulțumesc foarte mult. Să continuăm să fim împreună o echipă unită în această criză!”

Peter Ruhenstroth-Bauer, directorul național al UNO-Flüchtlingshilfe, partenerul național al Agenției ONU pentru Refugiați UNHCR din Germania, a declarat: „În Ucraina, asistăm în prezent la cea mai rapidă creștere a numărului de refugiați din Europa, de la cel de-al Doilea Război Mondial. Milioane de oameni au fost deja nevoiți să caute protecție și siguranță în țările vecine. În același timp, întreaga echipă a Agenției ONU pentru Refugiați este extrem de recunoscătoare să primească un astfel de sprijin extraordinar, care susține eforturile UNHCR de salvare a vieților în această criză. Solidaritatea și disponibilitatea de a ajuta ale angajaților BASF sunt impresionante și, în numele întregii Agenții ONU pentru Refugiați, aș dori să vă mulțumesc fiecăruia dintre voi. Datorită angajamentului dumneavoastră, putem asigura oamenilor care au fost nevoiți să fugă în alte zone din Ucraina, precum și în țările învecinate, ajutoare de primă necesitate.”

Despre BASF

La BASF, creăm chimie pentru un viitor durabil. Combinăm succesul economic cu protecția mediului și responsabilitatea socială. Peste 110.000 de angajați din Grupul BASF contribuie la succesul clienților noștri în aproape toate sectoarele și aproape în fiecare țară din lume. Portofoliul nostru este organizat în șase segmente: produse chimice, materiale, soluții industriale, tehnologii de suprafață, nutriție și îngrijire și soluții agricole. BASF a generat vânzări de 78,6 miliarde de euro în 2021. Acțiunile BASF sunt tranzacționate la bursa din Frankfurt (BAS) și sub formă de certificat de depozit american (BASFY) din SUA. Informații suplimentare la www.basf.com.

Comunicat de presa Social