• Capacitate anuală de procesare de 15.000 de tone de baterii EV și deșeuri provenite din producția de baterii
  • BASF va atinge astfel un ciclu complet, de la reciclarea bateriilor scoase din uz la producția de materiale catodice (CAM) pentru noi baterii, facilitând o economie circulară și o amprentă redusă de CO2
  • Fabrica va fi construită la cele mai înalte standarde de Mediu, Sănătate și Siguranță

București, 27 iunie 2022 – BASF va construi o fabrică pentru reciclarea bateriilor în Schwarzheide, Germania. Această investiție consolidează centrul de producție și reciclare a materialelor catodice (CAM – cathod active materials) al BASF din Schwarzheide. Fabrica are o locație ideală pentru dezvoltarea activităților de reciclare a bateriilor, având în vedere prezența multor producători de mașini electrice și de baterii din Europa Centrală. Investiția va crea aproximativ 30 de noi locuri de muncă, deschiderea fiind planificată pentru începutul anului 2024.

Fabrica va asigura prima etapă din procesul de reciclare a bateriilor și tratarea mecanică a acestora. Materialul rezultat din prelucrarea mecanică este bogat în metale utilizate pentru producerea materialelor catodice: litiu, nichel, cobalt și mangan. Acesta va reprezenta materia primă pentru rafinăria hidrometalurgică pentru reciclarea bateriilor, pe care BASF intenționează să o construiască la jumătatea acestui deceniu.

„Prin această investiție, facem următorul pas pentru a pune bazele unui lanț valoric complet de reciclare a bateriilor la BASF, ceea ce ne permite să optimizăm complet procesul de reciclare și să ne reducem amprenta de CO2”, a declarat dr. Peter Schuhmacher, președintele diviziei Catalizatori din cadrul BASF. „Procesul complet de valorificare a materialelor, de la bateriile scoase din uz, până la materiale catodice (CAM) pentru baterii noi, ne ajută să ne sprijinim clienții de-a lungul întregului lanț valoric al bateriilor, reduce dependența de materiile prime extrase din mine și permite o economie circulară.”

Reciclarea bateriilor este un factor important pentru reducerea amprentei de dioxid de carbon a vehiculelor electrice cu baterii și este esențial pentru îndeplinirea cerințelor politice ambițioase, de susținere a circularității, în conformitate cu Regulamentul UE propus privind bateriile. Măsurile propuse vor acoperi eficiența de reciclare a bateriilor litiu-ion, precum și recuperarea materialelor și obiectivele de conținut reciclat pentru nichel, cobalt și litiu.

Despre Divizia Catalizatori BASF

Divizia de catalizatori a BASF este principalul furnizor mondial de catalizatori de mediu și de proces. Grupul oferă expertiză excepțională în dezvoltarea tehnologiilor care protejează aerul pe care îl respirăm, produce combustibilii care alimentează lumea noastră și asigură producția eficientă a unei game largi de substanțe chimice, materiale plastice și alte produse, inclusiv materiale avansate pentru baterii. Folosind platformele noastre de cercetare și dezvoltare, pasiunea pentru inovație și cunoașterea profundă a metalelor prețioase și de bază, divizia Catalizatori a BASF dezvoltă soluții unice, brevetate, care conduc la succesul clienților. Mai multe informații despre divizia Catalizatori a BASF sunt disponibile la adresa www.catalysts.basf.com.

Despre BASF

La BASF, creăm chimie pentru un viitor durabil. Îmbinăm succesul economic cu protecția mediului și responsabilitatea socială. Peste 110.000 de angajați din Grupul BASF contribuie la succesul clienților noștri în aproape toate sectoarele și aproape în fiecare țară din lume. Portofoliul nostru este organizat în șase segmente: produse chimice, materiale, soluții industriale, tehnologii de suprafață, nutriție și îngrijire și soluții agricole. BASF a generat vânzări de 78,6 miliarde de euro în 2021. Acțiunile BASF sunt tranzacționate la bursa din Frankfurt (BAS) și sub formă de certificat de depozit american (BASFY) din SUA. Informații suplimentare la www.basf.com.

Despre BASF Schwarzheide GmbH

BASF Schwarzheide GmbH face parte din grupul BASF din 1990. Peste 2.000 de angajați produc produse chimice specializate la fabrica de producție din Luzacia. Portofoliul de produse variază de la produse și sisteme pe bază de poliuretan, agenți de protecție a culturilor și acoperiri pe bază de apă, până la materiale plastice tehnice, spume, dispersii, mărci Laromer și, din 2022, de asemenea, materiale pentru baterii. Prin aceste produse de înaltă calitate care contribuie la un viitor mai durabil, BASF Schwarzheide GmbH își ajută clienții să aibă succes.

BASF Schwarzheide GmbH își asumă responsabilități sociale în regiune, contribuind în diferite domenii, de la formarea profesională la activități de co-siting. O duzină de companii au devenit deja parteneri cu BASF, beneficiind astfel de sinergiile multiple ale colaborării cu o companie chimică inovatoare și de experiența și expertiza pe care BASF le oferă.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați www.basf-schwarzheide.de.

Comunicat de presa Mediu