Code Week la Școala Gimnaziala

În perioada 10- 26 octombrie 2020 –Săptămâna Europe Week Code în Școala Gimnazială “Înv.Radu Ion “ din satul Vadu-Părului , Albești se desfășoară activități de programare în cadrul evenimentului internațional “Meet and Code “ 2020.

Asociația de părinți “Învățător Radu Ion “ împreună cu câțiva voluntari inimoși și dornici de a aduce în școală activități moderne și plăcute pentru comunitate, a candidat cu trei evenimente “Coding 4 U “, “Fun in My World “la ciclul primar și “Proud of Being European with Scratch “ la ciclul gimnazial –in parteneriat cu elevii europeni din proiectul Erasmus + KA229 “Proud of Being Europeans”. Inițiativa Meet and Code a finanțat în România 30 de evenimente de știință și tehnologie desfășurate în cadrul și în timpul Europe Code Week cu până la 300 € din costul lor de organizare.Astfel și Școala Gimnazială “Înv.Radu Ion “ s-a bucurat de o astfel de finanțare pentru a desfășura în mod eficient activitățile aprobate. Anul acesta activitățile propuse se vor desfășura online.

Scopul Meet and Code este de a introduce copiii și tinerii cu vârsta între 8 și 24 de ani în lumea tehnologiei și a programării.

Participanțîi la evenimente vor învață cum funcționează tehnologia și impactul pe care îl are în viața noastră de zi cu zi. Prin explorarea unei game largi de tehnologii, subiecte digitale și programare creativă, participanțîi vor fi încurajați să își dezvolte acele abilități digitale de care au nevoie în lumea de astăzi.Evenimentul Europe Code Week, aflat deja la a 7-a ediție, se desfășoara anul acesta timp de 2 luni : septembrie și octombrie și este bazat pe o idee a Young Advisors, un grup de consilieri ai fostului comisar EU pentru Agenda Digitală, Neelie Kroes și beneficiază de sprijinul Comisiei Europene.

Evenimentul este finanțat cu ajutorul inițiativei Meet and Code (https://www.meet-and-code.org/) susținută la nivel european de compania SAP. Meet and Code este coordonată de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 22 de țări europene și susține evenimente de tehnologie și programare desfășurate în timpul Europe Code Week. În România, inițiativa Meet and Code este coordonată de Asociația Techsoup. Din 2010, Asociația Techsoup (https://www.asociatiatechsoup.ro) creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizațîi nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.”Meet Co

Comunicat de presa Educatie