Tema Energy a asigurat proiectarea, echiparea și instalarea infrastructurii de tehnologie a data center-ului Cluster Power

  • Cluster Power obține pentru centrul de date de lângă Craiova cea mai prestigioasă certificare de infrastructură de data center oferită la nivel global și devine Tier III Design Accredited
  • Uptime Institute a oferit peste 2.500 de acreditări în toata lumea, în cei peste 25 de ani de activitate
  • Anunțul a fost făcut în premieră la Data Center Forum Romania 2022
  • Cluster Power este primul centru de date hyper-scalabil care are capacități de inteligență artificială din România

București, 25 mai 2022: Centrul de date construit lângă Craiova de compania Cluster Power cu ajutorul echipei de ingineri a Tema Energy a obținut oficial acreditarea Tier III Design Accredited din partea Uptime Institute SUA. Cluster Power este primul centru de date hyper-scalabil care are capacități de inteligență artificială din România.

Uptime Institute are sediul în New York și reunește experți acreditați care analizează și certifică design-ul si construcția infrastructurii de Data Centere la cele mai riguroase standarde de proiectare și execuție.

Anunțul a fost făcut în premieră la Data Center Forum, singurul eveniment dedicat industriei de data centere din România organizat de Tema Energy.

Prin obținerea certificării Tier III Design, România intră pe harta internațională a campus-urilor certificate Uptime, devenind un reper în piața de data centere proiectate în acord cu cele mai exigente standarde de reziliență în funcționare, oferind astfel cele mai moderne soluții de tehnologii de tip power & cooling, care conferă siguranța functionării neîntrerupte a activității IT pentru clienții care aleg să beneficieze de servicii de cloud, computing și infrastructură IT.

Procesul de omologare care a dus la obținerea certificării a fost laborios, întins pe durata a 12 luni, timp în care specialiștii și inginerii Tema Energy au proiectat, în cadrul primului centru de date al Cluster Power, zona de Tehnologie (infrastructură electrică, mecanică, climatizare, power back-up, stingere incendii, securitate, protecție anti-seismică, rack-uri, soluții de monitorizare etc) și au livrat, instalat, testat și pus în funcțiune echipamentele aferente acesteia.

Certificarea Tier III Design atestă faptul că respectivul proiect prezintă riscuri minime de întrerupere, beneficiază de echipamente și instalații redundante și reziliente și respectă cele mai bune practici în domeniu, pentru a avea o funcționare neîntreruptă și eficientă.

Această recunoaștere internațională este un reper de necontestat în domeniul în care activăm: lider în antrepriza generală (EPC) de Data Centere, de la design până la echipare și mentenanță. Cluster Power este un proiect de anvergură, va fi cel mai mare de acest gen din România și unul dintre cele mai mari din Europa Centrală și de Sud-Est. Am alocat acestui proiect o echipă de proiectare complexă, formată din doi specialiști Uptime ATD și unul Uptime ATS, precum și mulți alți proiectanți, consultanți, ingineri de instalații, specialiști de service, tehnicieni de montaj etc., finalizând prima fază a proiectului în primul trimestru al acestui an.” afirmă Mihai Manole, Managing Partner Tema Energy.

”Cluster Power întrunește o serie de premiere tehnologice nu doar pentru România, ci și pentru Europa: este cel mai mare centru regional de excelență în inteligență artificială, este primul centru de date din regiune conectat direct la furnizare de energie de înaltă putere (până la 200 MW) și este primul centru de date din Europa care utilizează o tehnologie de răcire inovatoare, produsă printr-un proces foarte eficient din punct de vedere energetic. Toate acestea au fost realizabile și grație echipei de ingineri Tema Energy, care a tratat cu profesionalism fiecare aspect derulării proiectului în care a fost implicată ”, afirmă Cosmin Georgescu, CEO Cluster Power.

***

Despre Tema Energy

Înființată în 2002, Tema Energy este lider al pieței de centre de date din România, cu expertiză recunoscută în soluții complexe de engineering, energie alternativa, energii regenerabile, infrastructuri si echipamente critice.

Compania a investit, in ultimii ani, in propriile soluții IT de monitorizare și control al infrastructurii, atât pentru centre de date cât și pentru alte sisteme de infrastructura.

Tema Energy este un one-stop-shop pentru clienții care doresc un centru de date integrat 100% prin asigurarea de consultanță, design, proiectare, construcție și implementarea instalațiilor, a echipamentelor, a comunicațiilor, a administrarii locației, incluzand servicii de start-up, mentenanță, dispecerat și intervenții.

Tema Energy este un integrator de sisteme și instalații complexe cum ar fi: power supply solutions, sisteme de climatizare, sisteme de stingere incendii, instalații electrice, sisteme de comunicații, sisteme de Railway, sisteme BESS de stocare a energiei, instalații fotovoltaice sau facility management tehnic.

Comunicat de presa IT