Ciprian Man: „Runda este susținută de investitorii actuali ai Growceanu cu o finanțare de peste 50.000 EUR”

  • Compania urmărește extinderea comunității de investitori și a ariei de expertiză
  • Profilul investitorului Growceanu: Din România sau diaspora românească, cu expertiză în cel puțin o verticală cheie și un buget minim de 4000 EUR pentru investiții în startup-uri tech aflate la început de drum
  • Pentru 2022, Growceanu vizează tranzacții cu o valoare totală de peste 1,66M EUR
  • Țintă pentru 2024: investiții anuale de 7M EUR și o cifră de afaceri de 500.000 EUR
  • Platforma de business angels este evaluată în prezent la peste 2 milioane EUR

Timișoara, 7 iunie, 2022. Platforma de business angels Growceanu își propune să atragă 300.000 EUR în cadrul unei runde de investiții ce se desfășoară exclusiv pe platforma Growceanu, începând cu 9 iunie. Runda este susținută în continuare și de fondatorii platformei, cu o finanțare de peste 50.000 de euro.

Fondurile obținute vor fi direcționate către dezvoltarea strategiei de marketing la nivel internațional, extinderea echipei executive, creșterea numărului de business angels din platformă, precum și pentru testarea de noi modele de business performante.

„În cei trei ani de la înființare, am reușit să ne dublăm echipa și performanța financiară. Planul este să accelerăm creșterea. Nu suntem un grup sau un fond de investiții, ci suntem o platformă de business angels unde fiecare investitor are libertatea să-și aleagă startup-urile în care dorește să investească, beneficiind de suportul nostru administrativ și mai ales de un proces de due dilligence exigent, menit să reducă semnificativ riscurile. Creșterea accelerată a comunității noastre de investitori ne bucură și lucrăm în continuare activ la dezvoltarea instrumentelor și serviciilor relevante acesteia”, declară Ciprian Man, Co-founder & Angels Keeper, Growceanu.

„Pandemia ne-a ajutat să descoperim un nou model de business. A fost un punct de inflexiune pentru startup-ul Growceanu, transformându-ne astfel dintr-un grup de investitori regional într-o platformă de angel investment. Pentru a deveni investitori Growceanu, cei interesați trebuie să urmeze câțiva pași simpli: crearea unui cont de investitor pe site-ul nostru și alimentarea contului cu 400 de euro, primind astfel acces gratuit timp de un an în platformă și posibilitatea de a investi în oricâte dintre cele peste 50 de startupuri care își prezintă anual business-urile. Prin această primă rundă, ridicată exclusiv pe platforma Growceanu, transmitem un mesaj clar de mulțumire membrilor noștri pentru că ne sunt alături și dorim ca împreună să dezvoltăm cea mai mare platformă de angel investment din Europa”, spune Adrian Gheorghe, Co-founder & Investor Relations Growceanu.

În următorii 5 ani Growceanu își propune să capteze 1,5% din piața investițiilor făcute de business angels în startup-urile aflate la început de drum din Europa. Ca pas intermediar, platforma de business angels intenționează ca în următorii doi ani să ajungă la circa 10% din acest segment pe piața românească, facilitând în platformă investiții anuale de 7M+ EUR și ajungând la o cifră de afaceri de 500.000 EUR. Pentru 2022, platforma de business angels vizează tranzacții cu o valoare totală de peste 1,66M euro.

Growceanu vizează cu precădere investiții în verticalele PropTech, EdTech, SmartCity, Enterprise, Marketplaces, FinTech și MedTech, bazate pe tehnologii precum Artificial Intelligence, SaaS, Data Science, Digital Mapping, IoT și țintește companii din România și ECE (CEE), precum și companii cu o dinamică excelentă din restul Europei, inclusiv Marea Britanie.

Obiectiv strategic: extinderea comunității de investitori și a ariei de expertiză

Platforma de business angels țintește investitori cu expertiză în cel puțin o verticală și un buget minim de 40.000 EUR pentru investiții în startup-uri tech aflate la început de drum. Astfel, platforma de angel investment urmărește să diversifice gama de expertiză de care dispune, pentru a investi în domenii noi și a scădea tot mai mult riscul investițiilor.

În prezent, Growceanu reunește o comunitate de peste 100 de business angels, cu 70 mai mult față de anul trecut. Growceanu a creat un proces de group due diligence bine structurat și oferă smart money, utilizând expertiza și experiența investitorilor din platformă pentru a diminua gradul de risc al investițiilor. De asemenea, board-ul și echipa executivă le oferă investitorilor suport complet pe tot parcursul tranzacției. În plus, anul acesta Growceanu a lansat prima aplicație de investiții din România, Growceanu Investors, disponibilă în Apple Store și Google Play Store.

***

Despre Growceanu

Growceanu este o platformă de investiții fondată în 2018. Până în prezent, prin intermediul Growceanu au fost facilitate investiții în companiile Bright Spaces, xVision, EmailTreeAI, Kinderpedia, Sitter, Milluu, Oncochain, Teleport, Metabeta, Sitter, Telios, Ulpia, Upgrade Academy, Sypher, Plateaway, Streams Live. Platforma Growceanu vizează în special startup-uri din domeniile PropTech, EdTech, SmartCity, Enterprise, Marketplaces, FinTech și MedTech, bazate pe abordări din zonele tehnologice: Artificial Intelligence, SaaS, Data Science, Digital Mapping, IoT.

Comunicat de presa Afaceri / Granturi