GRUPUL VERACOMP

Veracomp a semnat un acord prin care toate companiile de distributie cu valoare adaugata din grupul sau vor fi vandute catre Exclusive Networks.


Tranzactia este supusa mai multor conditii, inclusiv aprobari si reglementari, si este de asteptat sa se finalizeze in cel de- al patrulea trimestru al anului 2020.

Cu o prezenta directa in 10 tari din Europa Centrala si de Est (CEE), deservind si alte tari vecine, Veracomp va permite distribuitorului global Exclusive Networks sa isi dezvolte semnificativ operatiunile chiar in centrul operatiunilor sale din EMEA. Distribuitorul global are deja 50 de sucursale in intreaga lume si isi ofera serviciile in peste 100 de tari.

Veracomp si-a consolidat pozitia in consultanta de afaceri si tehnologie si a devenit cel mai mare distribuitor IT cu valoare adaugata din Europa Centrala si de Est, avand capacitatea de a-si ajuta partenerii de afaceri sa creasca permanent in aceasta regiune.

Povestea Exclusive Networks a inceput mai demult in Europa. Dupa ce ne-am extins la nivel global in EMEA, APAC si America de Nord, acum este momentul sa ne concentram pe Europa Centrala si de Est, idee care a fost intotdeauna prezenta in planurile noastre de crestere”, a declarat Olivier Breittmayer, CEO, Exclusive Networks. “Achizitionarea unui grup de distributie solid este cea mai buna modalitate de a ne accelera prezenta in aceasta noua regiune, iar sa investim dezvoltand pe bazele solide furnizate de Veracomp se va traduce prin oportunitati excelente pentru furnizorii nostri strategici si pentru partenerii GSI. Exista deja o potrivire culturala puternica si o aliniere operationala intre cele doua organizatii, dar planul nostru este – ca intotdeauna – sa sustinem continuarea succesului, mai degraba decat sa impunem noi structuri. Includem aici factorii cheie din managementul Veracomp, care vor isi vor pastra rolurile lor actuale pentru a asigura continuitatea si executia unui plan de crestere accelerata. Veracomp a acumulat o experienta vasta si a castigat o reputatie remarcabila in cei aproape 30 de ani de activitate, iar noi suntem determinati sa adaugam la aceasta mostenire expertiza noastra globala avansata in domeniul securitatii cibernetice si in domeniul serviciilor value-added in beneficiul partenerilor, clientilor si angajatilor.

Pentru partenerii Veracomp, faptul ca acesta devine parte a Exclusive Networks reprezinta o garantie a mentinerii conditiilor de cooperare existente si, in plus, a accesului la un spectru larg de tehnologii si competente de marketing obtinute in urma operatiunilor globale de pe diverse piete mature si emergente din cinci continente.

Acesta este un enorm pas inainte pentru Veracomp si pentru toti cei aflati in relatie de business cu noi”, a spus Adam Rudowski, CEO, Veracomp. “Colaborarea cu Exclusive Networks demonstreaza ca abordarea noastra a functionat si ne permite sa contribuim cu expertiza noastra la o misiune cu adevarat globala, continuand in acelasi timp sa aducem un plus de valoare la nivelul retelei de distributie. Partenerii existenti si potentiali – atat reselleri, cat si vendori – vor avea posibilitatea sa creasca exponential la nivel de business in regiunea CEE, iar echipa noastra va putea incepe un nou capitol captivant in fantastica poveste de succes a Veracomp.
­

Despre Veracomp

Grupul Veracomp este lider in distributie cu valoare adaugata in domeniul solutiilor TIC, cum ar fi: retele si managementul infrastructurii IT, securitate IT, infrastructura de telecomunicatii, stocare si servere, sisteme audio-video si de semnatura digitala, imagistica medicala, sisteme de management al documentelor, produse pentru utilizatori casnici/SOHO, solutii industriale si IoT. Grupul Veracomp are prezenta directa in Polonia, Republica Ceha, Slovacia, Ungaria, Romania, Croatia, Slovenia, Bosnia si Hertegovina, Serbia, Bulgaria si desfasoara activitati de distributie in 19 tari din Europa Centrala si de Est. Grupul Veracomp furnizeaza solutii IT complete care sunt aplicate in toate domeniile de activitate. Veracomp adauga valoare proprie – consultanta presales, asistenta tehnica, support de marketing si educational si isi ajuta partenerii in fiecare zi. Astfel, compania creeaza un mediu unic de afaceri, in care furnizorii si integratorii de sistem isi pot atinge armonios obiectivele si pot dezvolta eficient noi canale de vanzare. Mai multe detalii aici: www.veracomp.eu

Despre Exclusive Networks

Exclusive Networks este distribuitorul global specialist in „valoare adaugata” pentru solutii de securitate cibernetica si cloud – tehnologii definitorii si interdependente erei digitale. Compania este prezenta in peste 100 de tari si are 50 de sucursale pe cinci continente, inregistrand o crestere dinamica a veniturilor in toate regiunile. In 2019, valoarea obtinuta din vanzarea de solutii din portofoliul Exclusive Networks s-a ridicat la 2,4 miliarde EURO, in crestere cu 17% fata de anul precedent. Capacitatile sale sunt sustinute de un portofoliu extins de producatori si solutii de cea mai inalta calitate, de abilitati de neegalat si o gama larga de servicii de exceptie, de la support tehnic pre si post-vanzare, pana la leasing, instruire, servicii profesionale si project management global. Exclusive Networks detine un model unic de „vanzare locala, la scara globala”, care genereaza valoare si permite partenerilor obtina o acoperire globala, oferind in acelasi timp valoarea unui distribuitor specializat local. Mai multe detalii aici: www.exclusive-networks.com

Comunicat de presa IT