Noua platformă software dezvoltată de liderul pieței globale de AMR (Autonomous Mobile Robots) permite creșterea vitezei de lucru a roboților, securitate superioară și integrare facilă cu alte sisteme

București și Odense (Danemarca), 23 iunie, 2022: Mobile Industrial Robots (MiR) a introdus o nouă platformă software care crește performanța roboților mobili autonomi (AMR) datorită unei viteze mai mari de lucru, securității îmbunătăţite și integrarii ușoare cu alte sisteme. Noua platformă software, disponibilă deja atât pentru roboţi individuali cât şi pentru flote, include o interfață de utilizator mai rapidă și mai intuitivă, care oferă clienţilor funcţionalităţi suplimentare precum:

  • Planificarea și replanificarea traseelor de deplasare a roboților în jurul obstacolelor cu reacţie îmbunătăţită la alte elemente în mişcare: alţi roboţi, utilaje sau muncitori
  • Deplasare mai eficientă în spaţii largi şi tranziţie facilă între diverse hale de producţie și paliere

Abilitatea de a circula eficient şi de a evita blocajele este vitală pentru performanța operațională a unui robot mobil autonom, iar noua platformă software asigură un nivel optim de funcționare pentru roboții MiR.

Interacţiunile cu sute de clienți de-a lungul ultimilor ani ne-au arătat clar atât ca software-ul este elementul cheie pentru automatizare, cât și ce funcţionalităţi oferă cea mai bună experiență de utilizare. Noua platformă software devine o bază solidă pentru optimizarea modului de exploatare a roboților mobili autonomi, atât în prezent cât şi pe viitor, pe măsură ce ne adaptăm mediului de lucru şi avansului tehnologic. De la facilităţile oferite operatorilor pentru a planifica mai uşor şi mai rapid misiunea unui robot până la asigurarea unui nivel superior de securitate şi integrare facilă cu multiple alte sisteme, vom continua să îmbunătăţim performanţa roboţilor noştri pentru a avea clienți eficienţi şi mulţumiţi afirmă Søren E. Nielsen, preşedintele MiR.

Mod simplu de utilizare și securitate îmbunătăţită pentru a răspunde cerințelor clienţilor

Noul software dezvoltat de MiR introduce o interfaţă complet reproiectată, care simplifică utilizarea. Interfața permite definerea unor multiple profile de utilizator şi este simplu de exploatat de pe desktop, laptop, telefon sau tabletă, angajații având acces la diverse tablouri de bord și funcții pentru a comanda robotul printr-un singur click.

Dorim să oferim companiilor un mod simplu de a trece la automatizare. Cu noua interfață configurarea unei sarcini simple pentru un robot MiR durează mai puţin de o oră. Chiar și pentru sarcinile complexe care necesită funcționalități avansate, interfața permite utilizatorilor un mod simplu și eficient de operare a roboţilor. Îmbinând cu eficiența adusă de roboți, companiile obţin rapid un cost total foarte redus pentru deținerea roboților Mir”, adaugă Søren E. Nielsen.

Complementar noului software, MiR acordă o atenție sporită securității cibernetice. Îmbunătăţirile aduse sunt conforme cu standardul de Securitate IEC 62443 pentru sisteme de automatizări industriale, oferind:

  • Garantarea autenticității codului prin semnătură digitală (code signing)
  • Facilități extinse de autentificare a roboților
  • Capabilități de actualizare a sistemelor de operare instalate pe roboți

***

Despre Mobile Industrial Robots

MiR dezvoltă și produce cea mai avansată gamă de roboți mobili autonomi (AMR), colaborativi și siguri, care pot gestiona rapid, ușor și eficient logistica internă, astfel încât angajații să poată desfășura activități care creează mai multă valoare. Sute de companii de talie medie, întreprinderi mari multinaționale, centre logistice și spitale din lumea întreagă au instalat roboții inovatori ai MiR. În calitate de lider mondial în domeniu, MiR are o rețea globală de distribuție cu distribuitori în peste 60 de țări și birouri regionale în New York, San Diego, Singapore, Frankfurt, Barcelona, ​​Tokyo, Seul și Shanghai. MiR este o companie care a crescut rapid de când a fost înființată în 2013, iar cifra de afaceri a crescut semnificativ în fiecare an. MiR a fost înființată de specialiști cu experiență în industria robotică daneză, iar sediul său este în Odense, Danemarca. MiR a fost achiziționat de Teradyne în 2018. Pentru mai multe informații, vizitați www.mobile-industrial-robots.com.

Comunicat de presa Tehnologie