PRO RomaniaNiculae Scarlat- Atributiunile unui primar in viziunea politica a partidului Pro Romania, pentru Albestii de Arges

Pentru ca se apropie alegerile pe 27 septembrie, interesul candidatilor la primarii a devenit tot mai pregnant. Fiecare localitate din Arges are o istorie si in spatele acestei istorii stau oamenii care au format locul.

Albestii de Arges este unul din aceste locuri care merita pastrate vii, iar candidatura lui Niculae Scarlat la primaria comunei aduce in prim-plan sustinerea oamenilor, impletita cu viziunea partidului Pro Romania.

Iata cateva raspunsuri privitoare la noua candidatura Pro Romania cu Niculae Scarlat

– Ce anume v-a motivat sa candidati pentru functia de primar la Albestii de Arges?

– Oamenii alaturi de care am crescut si am trait atatea, locul natal, dorinta de a-l vedea mai bine si viziunea Pro Romania, care vizeaza toate aspectele. Vorbim aici de tot ce tine de imbunatatirea sistemului sanitar, de imbunatatirea invatamantului local, de infrastructura, fluidizarea circulatiei in comuna si multe altele.

– Care credeti ca sunt principalele atributiuni ale unui primar?

– Functiile sunt aceleasi, indiferent de zona in care este candidatul. In prirmul rand, primarul trebuie sa respecte drepturile si libertatile cetatenesti. Chiar daca vorbim ca la carte, aceasta atributiune fiind mentionata in temeiul prevederilor Legii nr. 215/2001, Art. 61, ea este o functie de baza, fara de care candidatura ar fi nula. Degeaba exista o primarie frumoasa, daca oamenii comunei nu sunt multumiti sau aleg sa plece in alta parte.

Un primar nu reprezinta doar o figura de conducere. El este competent in tot ce inseamna unitatea administrativ-teritoriala in relatiile cu alte autoritati publice, cu persoanele fizice sau juridice romane ori straine, precum si in justitie.

– Ce atributii are de indeplinit un primar odata ajuns in aceasta functie?

– Primarul este aliatul cetatenilor, insa nu lucreaza singur. Munca lui nu e solitara, ci solidara. De aceea am ales Pro Romania. Este o munca de echipa cu oameni competenti in domeniul administratiei, marketingului, in domeniul economic, social, medical, etc. Echipa de consilieri are un rol foarte bine determinat. Ei sunt ochii si urechile primarului in ceea ce priveste cerintele locatarilor.

Primarul are de indeplinit:

– atributii exercitate in calitate de reprezentant al statului, in nacord cu normele legale

– atributii referitoare la relatia cu consiliul local, ce presupune atentie la consilieri, cat si la locuitorii comunei

– atributii referitoare la fondul local si felul in care sunt administrati banii publici, felul in care sunt administrate prioritatile financiare

– atributii privind serviciile publice asigurate cetatenilor si aici vorbim de domeniul medical, sanitar, social, de curatare si mentinerea mediului, etc.

– Care este elementul cheie pe care viitorul primar al comunei Albestii de Arges trebuie sa il aiba?

– Sa fie apt sa spuna adevarul si sa-l si infaptuiasca. Daca pana acum s-au facut promisiuni si o parte din ele nu s-au intamplat, trebuie vazut motivul si ce se poate face pentru a-l duce la bun sfarsit. Indiferent de cine a fost la primarie, nu este fair-play sa dai vina pe cineva care a fost inainte. Cand incep un lucru, incep de la zereo, incep din experienta mea ca viceprimar, din ideile adaptate pe nevoile cetatenilor si din dorinta de a ne fi mai bine tuturor. Un primar nu trebuie sa fie acolo doar pentru el, ci pentru intreaga comuna. Pentru asta trebuie rabdare si persuasiune. Obiectivele propuse vor fi tangibile, iar pentru asta e nevoie de fonduri, de investitori si de oameni calificati care sa intemeieze aceste teluri.

– Credeti ca sunt sanse ca in viitori ani oamenii chiar sa simta o diferenta in mai bine, prin prezenta partidului Pro Romania?

– Cred ca oamenii fac un partid si oamenii dedicati cu siguranta fac o diferenta in mai bine. Am luptat pe cont propriu fara niciun alt suport si am cautat sa ajut oameni indiferent de varsta sau situatie financiara. Acum, cred ca e un moment prielnic sa duc mai departe acest sprijin pe care-l pot oferi, intr-un cadru mai profesional, cu o echipa de specialisti in economie, in infrastructura, management si administrare. Pro Romania ne invata pe toti ca oamenii au nevoie de oameni pentru a avansa si de increderea ca empatia si altruismul sunt calitati inca valide in societatea de astazi.

Publicare Advertoriale Administratie Publica