• EcoStruxure Building Operation 2022 sporeste conectivitatea intre sisteme si date, atat in ​​interiorul cat si in exteriorul cladirilor, cu integrarea surselor de energie regenerabila
 • Cu solutiile EcoStruxure Building se pot realiza economii de energie de pana la 40%1, sporind in acelasi timp confortul si productivitatea ocupantilor
 • Insight-Sensor din gama SpaceLogic colecteaza date importante, ajutand la imbunatatirea eficientei si la certificarea cladirii ca fiind verde si cu grad ridicat de well-being

25 mai 2022 Schneider Electric, lider in transformarea digitala a managementului si automatizarii energiei si recunoscuta drept cea mai sustenabila companie din lume in 2021 de Corporate Knights Global 100 Index, a anuntat doua noi solutii pentru sustenabilitatea si eficienta cladirilor. EcoStruxure Building Operation 2022, un sistem unic de gestionare inteligenta a cladirilor, deschis si integrat si SpaceLogic Insight-Sensor, un senzor de camera sase-in-unu cu posibilitatea de a tine evidenta in mod anonim a numarului de persoane, in timp real, vor incuraja atingerea obiectivelor legate de cladirile cu emisii de carbon net-zero. Cu aceste solutii noi, Schneider Electric continua sa sprijine clientii in vederea reducerii consumului de energie de pana la 40%.

Schimbarile climatice globale si cerintele legate de emisii de carbon net-zero cresc nivelul exigentelor de sustenabilitate pentru cladiri, avand in vedere ca acestea genereaza aproape 40% din emisiile CO2 din lume.2

EcoStruxure Building Operation 2022 si SpaceLogic Insight-Sensor ofera proprietarilor si administratorilor de cladiri o vizibilitate granulara prin sisteme si echipamente integrate pentru cladiri, care se conecteaza si fac schimb de informatii cu usurinta. Noile oferte pun accentul si pe flexibilitate pentru a se adapta si a raspunde nevoilor proprietarilor, ocupantilor si ale societatii atat in prezent, cat si in viitor. Totodata, fiind o solutie IoT, datele importante despre cladiri pot fi accesate, standardizate, securizate si analizate pentru eficienta maxima atat in operare, cat si in intretinere, folosind algoritmi de inteligenta artificiala (AI) si machine learning.

EcoStruxure Building Operation 2022 duce integrarea sistemelor deschise in cladiri la nivelul urmator

EcoStruxure Building Operation, parte a ecosistemului EcoStruxure Building, este o solutie deschisa si scalabila, de ultima generatie, de gestionare a cladirilor, care ofera un singur centru de control pentru administratorii lor, pentru a monitoriza, gestiona si optimiza sistemele care erau in mod traditional izolate. Permite integrarea si schimbul bidirectional cu orice sistem sau echipament, terta parte si nu blocheaza datele clientilor in coduri proprietar.

Pentru a atinge obiectivul emisii de carbon net-zero, cladirile trebuie sa devina mai digitale si mai automatizate. Building Operation 2022 ofera integrare simpla, vizibilitate si controlul datelor de la microgrid, statii de incarcare pentru vehicule electrice, surse de energie regenerabila, in plus fata de sistemele HVAC, de contorizare,de iluminat, securitate, incendiu si multe altele integrate anterior, pentru a face cladirile sustenabile, eficiente din punct de vedere energetic si operational si mai confortabile.

EcoStruxure Building Operation 2022 – caracteristici si beneficii noi:

 • Optiuni de pachete de licente software scalabile, care fac solutiile foarte potrivite pentru proiectele mici si medii de pe piata, cu optiune de asigurare software pe baza de abonament privind actualizarile periodice.
 • Rapoarte si dashboard-uri imbunatatite, inclusiv managementul alarmelor, care ofera informatii clare si notificari asupra problemelor, inainte ca acestea sa devina critice.
 • Datele tehnice sunt acum mai usor de inteles si gestionat de catre personalul de intretinere.
 • Acces la mai multe date, in special la cele furnizate de alte dispozitive IoT compatibile.
 • Caracteristici de conformitate si securitate cibernetica de varf in industrie, inclusiv noul BACnet /SC (Secure Connect); Single Sign-On (SSO) cu SAML 2.0; Tehnologia “secure boot” pentru serverul de automatizare SpaceLogic; si criptare TLS 1.5

Senzorii SpaceLogic™ Insight maresc confortul ocupantilor reducand in acelasi timp consumul de energie

Schneider Electric introduce, de asemenea, SpaceLogic Insight-Sensor, un senzor avansat de camera/zona montat pe tavan, sase-in-unu, pentru numararea persoanelor, evaluarea gradului de ocupare, monitorizarea luminii, a sunetului, a temperaturii si umiditatii. Spre deosebire de controlul traditional al ventilatiei, care se bazeaza pe programe orare sau niveluri de CO2, SpaceLogic Insight-Sensor, utilizeaza o tehnologie de numarare anonimizata a persoanelor si raspunde in timp real la schimbarile precise ale gradului de ocupare a incaperii pentru un aport optim de aer proaspat. Integrarea directa cu EcoStruxure Building Operation permite un timp de raspuns rapid, fara costuri suplimentare de proiectare, configurare sau punere in functiune.

Cand mai multe persoane intra intr-o camera, Insight-Sensor informeaza EcoStruxure Building Operation, care ajusteaza dinamic sistemele HVAC ale incaperii, reactionand rapid inainte ca toate conditiile sa devina inconfortabile.

Pe de alta parte, Insight-Sensor asigura reducerea consumului de energie pentru echipamentele HVAC sau de iluminat atunci cand camerele sunt cu o ocupare redusa sau zero.

SpaceLogic Insight-Sensor ofera aceste caracteristici si beneficii suplimentare:

 • Instalare si punere in functiune rapida cu integrare nativa prin controlerul SpaceLogic RP-C, in infrastructura IP a camerei, ca parte a solutiei EcoStruxure Connected Room
 • Reconfigurare cu usurinta a planurile de etaj si a zonele de lucru pe baza scenariilor de utilizare a spatiului
 • Control la distanta, orientare si alte servicii pentru ocupanti, activate prin Bluetooth iBeacon si aplicatii de la alti producatori
 • Date granulare privind utilizarea energiei si analiza legata de well-being (temperatura, lumina, sunet) pentru a ajuta la obtinerea certificarilor LEED, WELL, BREEAM, Fitwel si alte certificari ale cladirilor

1pana la 40% economii de energie pentru un client tipic EcoStruxure Building Operation (din analiza a 27 de studii de caz recente) fata de o medie a industriei de 10-25% de la un BMS obisnuit (sursa: American Council for Energy Efficiency Economy).

2 Architecture 2030, 2020

Despre Schneider Electric

La Schneider, credem ca accesul la electricitate si la tehnologie, prin intermediul unor solutii inteligente, este un drept fundamental al omului.

Furnizam solutii digitale in domeniul energiei si al automatizarii, in scopul asigurarii eficientei si sustenabilitatii. Imbinam cele mai bune tehnologii de automatizari, software si servicii integrate pe zona energetica in timp real, pentru locuinte, cladiri, centre de date, infrastructura si in diferite industrii.

Ne-am luat angajamentul sa descoperim posibilitatile infinite ale unei comunitati deschise, globale, inovatoare, care ne impartaseste telul si valorile.

Comunicat de presa Energie