MWC19

O nouă participare de succes a României la Mobile World Congress Barcelona 2019 MWC19

România participă, în perioada 25-28 februarie 2019, la cel mai mare si mai semnificativ eveniment dedicat tehnologiei mobile din lume, Mobile World Congress MWC19, desfăşurat la Barcelona.

Prezența românească este una mai numeroasă la această ediție a târgului. Cele 17 companii românești reunite sub sloganul “romaniaIT. Creative Talent, Technical Excellence”, promovează cele mai noi produse. Dar și soluții tehnologice inovative din domeniu, alături de alți giganți ai industriei tehnologiilor de vârf.

Experienţa acumulată de companiile româneşti le-a permis realizarea unor pachete de soluții și servicii, în conformitate cu ultimele tendinţe. Acestea făcând faţă cu succes exigențelor pieței internaționale.

La această ediție au fost remarcate firmele românești.

Acestea care se prezintă într-o manieră excelentă, acest lucru fiind demonstrat de succesul pe care l-au avut încă din prima zi brand-urile românești.

Pavilionul expozițional al României poate fi vizitat în Hala 6, stand 6G11. Aici cele 17 companii participante expun o gamă largă de servicii și produse.

Din București sunt prezente Computaris Romania, Free Wifi System, Nexus Electronics și Tremend Software Consulting. Cei de la Computaris Romania oferă servicii complete de dezvoltare software. Dar si de integrare de sisteme și consultanță tehnică, incluzând dezvoltare de soluții customizate, consultanță DevOps, dezvoltare în zona de cloud, IoT, aplicații mobile și web, în industrii precum telecom, digital media, utilități, banking, sănătate, producție, logistică.

FreeWiFi reprezintă o platformă dedicată oamenilor de marketing care doresc să înteleagă mai bine profilul clienților. Dar și să comunice cu aceștia folosind filtre demografice și de comportament, folosind tehnologia WiFi.

Nexus Electronics vine cu Nexus GPS Tracking. Este o aplicație software pentru managementul flotelor de vehicule, monitorizarea vehiculelor (locație, viteză, consum carburant).

Tremend Software Consulting prezintă o listă completă de soluții software la MWC19.

Prezinta Digital Experience Platforms, Microservices și Cloud, Enterprise Content Management, eCommerce și Marketplaces, IoT platforms. Dar si In-car infotainment system, LPWAN connectivity, ADAS & Functional Safety, Blockchain, Machine Learning & AI.

Din Braşov este prezentă Visual Fan. Aceasta a lansat o nouă generație de smartphone-uri ce va avea integrată soluția inovativă flex–on-glass. Dar si Tableta Viva Home 17”, Asistentul Vocal AVI care aduce un UI dedicate și multe altele.

Pitești este reprezentat de Roweb Development. Acestia oferă servicii de Mobile Development, Web Development, Software Architecture, Cloud Integration. Dar si de E-commerce Solutions, Enterprise Applications, Big Data & Data Analysis, Blockchain solutions, Smart și altele.

Din Craiova a venit IT Six Global Services. Ei vin cu următoarea listă de servicii: Software Outsourcing, Custom software development, UI/UX for Desktop, Web & Mobile. Dar si Embedded solutions, including IOT and mobile embedded technologies, for Automotive. Cat si Home Automation and Production, Mobile Solutions Development, Testing Solutions – QA / Manual & Automation.

Clujul este bine reprezentat la MWC19, fiind prezenți cei de la Altom Consulting.

Acestia prezintă trei produse. AltTap, un robot programabil ce oferă posibilitatea de a controla dispozitive cu ecran tactil. AltUnityTester, un instrument care ajută la crearea de teste automate pentru aplicațiile și jocurile create în Unity. Iar TurnTable, un robot programabil pentru testarea dispozitivelor care au nevoie de mișcări 360o.

AROBS Transilvania Software este un furnizor global de soluţii ready-to-use şi software personalizat, bazat pe cele mai noi tehnologii.

Aceștia au dezvoltat o serie de soluții software proprii, precum soluții de monitorizare și gestionare a flotei auto, soluții de optimizare a afacerilor, distribuție de produse electronice pentru consumatori.

Artlog Software Zone oferă o paletă completă de soluții software, aplicații mobile, Magento 2 Ecommerce, Web Development, Integrări ERP.

AXON Soft, firmă cu capital integral românesc, oferă servicii de dezvoltare de aplicații web, mobile, SaaS și cloud. Totodată, la MWC 2019, compania va promova două produse proprii – AXON KAP, o aplicație menită să ofere servicii complete profesioniștilor din HR și [email protected] – o soluție de scoring destinată industriei financiar bancare.

SOFTECH aduce în lumina reflectoarelor la MWC19.

Aceste aplicații folosesc tehnologii tip inteligență artificială: MoneyCam – aplicație AI dedicată persoanelor cu deficiențe de vedere pentru a-i asista în procesul recunoașterii bancnotelor, Sniff! – o aplicație AI, educativă, construită cu scopul de a exemplifica diferitele utilizări și aplicații concrete ale inteligenței artificiale și ale rețelelor neurale pe mai multe nivele – deep neural networks.

Compania Zynk Software este un important furnizor de servicii de dezvoltare software și de consultanță în domeniul aplicațiilor mobile, platformelor web, cloud, big data, IoT și realitate virtuală.

Din Baia Mare sunt prezente Service Return și Euro Retail Tech.

Acestia vin accesorii universale pentru smartphone-uri, cum ar fi: căști cu fir, încărcătoare auto, cabluri de date, încărcătoare priză, baterii externe. Toate aceste produse vor fi prezentate ca și concept, într-un stand customizabil pentru fiecare tip de business cu poziționare la casele de marcat.

Din partea de Est a țării este prezentă compania ASSIST Software, din Suceava. Acestia în cadrul evenimentului prezintă Alcove, un serviciu de îngrijire digitală IoT pentru a ajuta persoanele în vârstă să rămână independente în casele lor. Dar și soluția SterilTrack, care oferă posibilitatea de a adăuga tot inventarul în baza de date.

Din Iași a venit MIND Software.

Este unul din liderii de piață, cu o experiență de peste 20 de ani, în oferirea de soluții și servicii de tarifare convergente, în timp real, pentru telefonie mobilă și fixă, Cablu TV și Internet. De asemenea, aceștia oferă unul din cele mai uzitate soft-uri de auditare și analiză a convorbirilor efectuate în cadrul companiilor multinaționale sau al altor organizații foarte mari.

Participarea firmelor româneşti la MWC19 este organizată de Asociația Română pentru Industria Electronică și Software Timișoara (ARIES-TM), cu sprijinul Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț şi Antreprenoriat.

Comunicat de presa IT