REDUCERE A EMISIILOR DE CO2

Science Based Targets Initiative (SBTi) a validat obiectivele companiei Pirelli de reducere a emisiilor de CO2, considerate a fi în concordanță cu acțiunile necesare pentru încetinirea fenomenului de încălzire globală, astfel încât creșterea temperaturii să se mențină cu mult sub pragul de 2°C.

Validarea primită din partea SBTi reprezintă o recunoaștere importantă a angajamentului asumat de către compania Pirelli, care și-a propus să atingă neutralitatea emisiilor de carbon, la nivelul întregului grup, până în 2030. Prima etapă în acest demers va fi utilizarea energiei electrice regenerabile în procent de 100% până în anul 2025, așa cum a fost anunțat de curând, prin intermediul Planului Industrial și de Sustenabilitate.

Mai exact, SBTi a validat obiectivul Pirelli de a reduce cu 25% emisiile de dioxid carbon absolute, directe și indirecte, până în 2025, comparativ cu valorile din anul 2015 și de a reduce cu 9% emisiile absolute de CO2 rezultate din achiziția de materii prime până în 2025, față de nivelul anului 2018.

Format în urma cooperării dintre CDP (anterior Carbon Disclosure Project), United Nations Global Compact, World Resources Institute (WRI) și World Wildlife Fund for Nature (WWF), SBTi își propune să ghideze companiile în stabilirea unor ținte ambițioase pentru a combate creșterea temperaturii la nivel global.

Marco Tronchetti Provera, Executive Vice Chairman și CEO a declarat: "Validarea obiectivelor noastre de reducere a emisiilor de CO2 de către Science Based Targets Initiative este o recunoaștere importantă a eforturilor făcute de compania Pirelli pentru atingerea obiectivului de neutralitate a emisiilor de dioxid de carbon. Angajamentul nostru pentru dezvoltare sustenabilă, alături de lupta împotriva schimbărilor climatice, este constant, iar prin intermediul departamentului de Cercetare și Dezvoltare, identificăm materiale inovatoare, adoptăm noi procese și creăm produse din ce în ce mai sustenabile, care pot contribui la protejarea planetei."

Comunicat de presa Energie