Producătorul de ambalaje DS Smith

DS Smith, lider în producția de ambalaje sustenabile și companie indexată FTSE100, a anunțat numirea lui Rogier Gerritsen în funcția de Director General al Diviziei de Reciclare. În calitate de subordonat al lui Colin McIntyre, CEO Divizional pentru Hârtie și Reciclare, Gerritsen va fi responsabil cu operațiunile de reciclare ale grupului în Europa – gestionând anual aproximativ 6 milioane de tone de hârtie pentru reciclare, în fabricile proprii și partenere ale DS Smith.

Gerritsen s-a alăturat companiei DS Smith în anul 2012, deținând roluri de conducere atât în Divizia de ambalaje, cât și în cea de producție a hârtiei, având experiență valoroasă pe întregul spectru de producție sustenabilă. Gerritsen lucrează în prezent ca și Cluster Director pentru Divizia de Hârtie și supraveghează activitățile operaționale și comerciale ale unora dintre cele mai mari fabrici de hârtie reciclabilă ale DS Smith din Europa. El va trece în noul său rol în octombrie, urmând ca Jonathan Silk, Directorul Financiar al Diviziei de Reciclare, să dețină funcția de Director General Interimar din august până în octombrie.

Gerritsen a declarat despre noul său rol: “Sunt încântat de această nouă oportunitate care mi s-a oferit și de perspectiva de a lucra în acest sector care răspunde provocării de reciclare, înregistrată datorită schimbărilor uriașe în obiceiurile de cumpărături ale consumatorilor. Pe măsură ce vedem mai multe ambalaje care intră în fluxurile de reciclare ale gospodăriei, trebuie să ne concentrăm pe asigurarea infrastructurii potrivite de colectare, și anume colectarea selectivă a hârtiei, pentru a obține hârtie pentru reciclare de cea mai bună calitate.”

El îi succede lui Jochen Behr, care va părăsi DS Smith la sfârșitul lunii iulie, după mai mult de trei ani petrecuți la cârma Diviziei de Reciclare, pentru a profita de o oportunitate în Australia.

Colin McIntyre, CEO Divizional pentru Hârtie și Reciclare: “În primul rând, vreau să-i mulțumesc lui Jochen pentru munca extraordinară depusă în timpul său petrecut alături de noi. El ne-a ghidat cu succes prin câteva medii provocatoare de piață, asigurând în același timp menținerea și creșterea serviciilor pentru clienții noștri. Rogier vine cu cunoștințe vaste despre producția de hârtie și ambalare și acest lucru va fi cheia care ne va ajuta să creștem. Reciclarea este elementul central al soluțiilor noastre de ambalare sustenabile, și faptul că suntem în fruntea materialelor greu de reciclat este esențial pentru menținerea și creșterea ratelor de reciclare a ambalajelor din hârtie în toată Europa.”

În România, DS Smith deține două unități de producție, în județul Brașov – în Zărnești, respectiv Ghimbav.

SFÂRȘIT

Note pentru editori:

Contact de presă:

Petruța Petcu – BDR Associates

+40 722 996 307

[email protected]

Despre DS Smith:

DS Smith este unul dintre principalii furnizori de ambalaje din carton ondulat, activând, în același timp, în segmentul reciclării și fabricării hârtiei. Cu sediul central la Londra și membru al FTSE 100, DS Smith se axează pe crearea unor soluții de ambalare inovative și sustenabile în 37 de țări, cu sprijinul echipei ce numără aproximativ 31.000 de angajați. Folosindu-se de expertiza coroborată a celor trei divizii – Ambalaje, Reciclare și Hârtie – DS Smith lucrează alături de clienții săi pentru a identifica soluții ce reduc complexitatea și aduc beneficii de-a lungul întregului lanț de aprovizionare. Bazele companiei au fost puse în anii 1940, atunci când familia Smith a început o afacere specializată în fabricarea de cutii.

Comunicat de presa