Cel mai mare portofoliu al unui investitor individual prin intermediul platformei este de aproximativ 450.000 de euro

  • Investitori din cadrul unor companii precum Cyscale și KFactory au realizat exit-uri cu un randament al investițiilor de până la 4.75x prin intermediul pieței secundare
  • S-a lansat SeedBlink Circle, o comunitate adresată membrilor activi pentru a facilita interacțiunea și schimbul de idei
  • Valoarea medie a portofoliului unui investitor SeedBlink: 20.000 de euro
  • Proces investițional simplificat, prin integrarea cu DocuSign care permite investitorilor să semneze electronic direct pe platformă
București, 30 iunie 2022: SeedBlink, platforma europeană de co-investiții în start-upuri de tehnologie, lansează piața secundară în cadrul căreia investitorii pot tranzacționa între ei activele pe care le dețin, crescând astfel șansele de a realiza profituri din investițiile din portofoliu.

Această primă versiune de piață secundară conține instrumentele și infrastructura care permit investitorilor să cumpere și să vândă în siguranță activele, prin intermediul platformei, în momentul unei runde noi de finanțare. SeedBlink urmează ca până la finalul anului curent să extindă aceste funcționalități și în afara rundelor noi, oferindu-le investitorilor posibilitatea să tranzacționeze activele tuturor companiilor din portofoliu.

Câteva iterații au fost deja testate și folosite de acționari în cadrul unor companii precum Cyscale și KFactory, cu un randament al investițiilor între 2.5 și 4.75x.

Cea mai mare sumă totală investită într-un portofoliu prin intermediul platformei: aproximativ 450.000 de euro

Lansată la începutul anului 2020, platforma SeedBlink a facilitat aproape 3.000 de investiții în peste 60 de start-upuri tech europene. Valoarea medie a portofoliului este de 20.000 de euro, iar valoarea maximă totală investită de un singur investitor este de aproape jumătate de milion de euro. În jur de 25% din investitorii activi au un portofoliu cu peste cinci companii, cel mai diversificat având 30 de companii.

Platforma SeedBlink oferă un proces de exit simplu și foarte bine pus la punct. A durat foarte puțin să vând acțiunile, iar SeedBlink a intermediat procesul foarte eficient”, declară Cristian Ignat, CEO Aggranda, Fondator Canopy.

Apreciez că am parcurs un ciclu întreg în relația cu SeedBlink prin exitul Cyscale. Practic am parcurs întreg flow-ul platformei, de la analiza oportunității și investiția în proiectul Cyscale, până la exitul intermediat de platformă. Această validare îmi conferă încredere pentru a mă expune în continuare pe SeedBlink în anumite start-upuri“, spune Florin M. Pop, Managing Partner la Primainvest Capital Management.

“Investițiile în start-upuri au un profil ridicat de risc, iar investitorii ar trebui să investească doar atât cât își pot permite să piardă. Inevitabil, apreciem primele rezultate doveditoare ale performanței companiilor din portfoliu și validarea modelului riguros de selecție. Ne dorim să reinventăm investițiile în tehnologie prin eliminarea barierelor de intrare, cu praguri de acces mai mici, o platformă digitală bazată pe date, o piață secundară unică și un ecosistem cu sinergii evidente, construit din firme de venture capital, business angels și investitori individuali din Europa”, spune Andrei Dudoiu, Managing Partner & Presedinte al BoD SeedBlink.

SeedBlink Circle – o comunitate dedicată investitorilor și fondatorilor
Pe lângă lansarea pieței secundare, compania a lansat SeedBlink Circle, o comunitate adresată membrilor activi, pentru a facilita interacțiunea și schimbul de idei.

SeedBlink Circle este un instrument de interacțiune creat special pentru ca investitorii să își împărtășească expertiza și experiența pentru a influența creșterea portofoliului și a afacerilor lor, iar fondatorii să se implice și să rămână în strânsă legătură cu o rețea performantă de parteneri care cred în ideea lor, accelerând spre conceptul propriu-zis de smart money. Acest instrument, integrat cu platforma, este disponibil doar companiilor din portofoliu și investitorilor activi.

SeedBlink a adaugat mai multe îmbunătățiri pe platforma de investiții și pe website, printre cele mai importante fiind simplificarea procesului investițional. Astfel, prin integrarea cu DocuSign, un software dedicat, investitorii pot să semneze electronic contractele de facilitare a investițiilor și actele adiționale direct pe platformă, de pe laptop sau smartphone.

***

Despre SeedBlink

SeedBlink este o platformă de investiții de risc specializată în tehnologie, care permite liderilor de afaceri să finanțeze startup-uri și scale-up-uri europene de top, alături de investitori instituționali consacrați. Misiunea SeedBlink este de a construi o infrastructură de investiții eficientă pentru ca investitorii individuali și instituționali să colaboreze pentru a finanța companii tehnologice europene inovatoare.

Lansat la începutul anului 2020, SeedBlink a atras peste 11.500 de investitori individuali din 60 de țări și are un portofoliu de 60 de companii finanțate din 10 tări. Printre rundele de finanțare la care utilizatorii platformei au participat în calitate de co-investitori se numără FlowX cu €1,6 milioane (rundă de 7,3 milioane), Dronamics cu €950.000 (rundă de 3 milioane) și Hunch cu €550.000 (rundă de 3 milioane).

Investițiile în start-upuri implică riscuri, incluzând pierderea capitalului investit, lipsa lichiditatii, diluarea și lipsa dividendelor. Unele dintre căile de diminuare a riscurilor sunt diversificarea investițiilor și alegerea cu predilecție a domeniilor în care investitorii au experiență și/ sau în companii în ale căror produse ei cred cu tărie.

Comunicat de presa banci