Joburile momentului ii supun pe reprezentantii generatiei Millennials sindromului Burnout, un fenomen tot mai intalnit si raspandit la nivel mondial.

Specialistii sustin ca Burnout este un sindrom medical aparut in urma stresului cronic la locul de munca, ce nu a fost gestionat cu succes.

Dar exista o forma mai specifica de Burnout care a atras mult mai putin atentia, una definita de sentimente de epuizare.

Despre Burnout la locul de munca: Epuizarea trece dincolo de online

Companiile care activeaza in online trebuie sa se gandeasca la construirea de echipe diferite, dar sa favorizeze inclusiv incluziunea din prima zi. Primul si cel mai important lucru este sa intelegem ca reprezentarea este nuantata.

Fie ca te gandesti la asta din perspectiva angajarii si a diversitatii sau din perspectiva incluziunii interne, unul dintre lucrurile la care oamenii nu se gandesc adesea sunt experientele invizibile – fie ca este vorba despre fondul socioeconomic al cuiva, capacitatea lor, accesul lor, experientele familiale.

Depunerea reprezentarilor nu provine doar din lipsa altor oameni din acel mediu particular, dar provine si din lipsa sistemelor.

Lucruri precum grupurile de afinitate la locul de munca, sponsorizarea, mentoratul, crearea de locuri in cadrul companiei sau conectarea oamenilor cu altii din afara companiei unde simt ca pot merge daca experimenteaza ceva pe care il pot simti pentru ca sunt singurii care experimenteaza acest lucru.

De asemenea, intentia nu are intotdeauna un impact egal. Multi lideri au intentii cu adevarat mari, dar, din pacate, nu vedem acest impact nici asupra numerelor – in ceea ce priveste reprezentarea si diversitatea -, nici in ceea ce priveste modul in care oamenii se simt, de fapt.

Asa ca este bine ca lider sa ceri ajutor si sa ai doar resurse exterioare. Oricat de mult s-ar putea sa aveti intentii mari, daca asta nu se traduce prin impact, trebuie sa incercati altceva.

Este vorba doar de granite si spatii – gasirea spatiului tau sigur unde poti merge daca ai nevoie de sprijin, fie ca este vorba de oameni care sunt ca tine intr-un grup de afinitate sau poate fi un aliat, cineva care nu este ca tine dar este capabil sa comunice oamenilor care sunt ca ei, ca ei pot fi mai multi in majoritate.

Un alt lucru este sa va cunoasteti semnele de avertizare. Sa zicem ca participi la un festival si stii ca acolo vor veni multi oameni care nu sunt ca tine.

Este vorba despre intelegerea limitelor pe care doriti sa le setati odata ce incepeti sa cunoasteti acel semn de avertizare.

Daca deja te simti inconfortabil, s-ar putea sa fie ceva la care nu vrei sa mergi. Sau daca va simtiti putin inconfortabil, puteti stabili limite.

Publicare Advertoriale Locuri de munca