Introducere

Citirea acestui articol v-ar putea fi destul de utila, daca faceti parte din categoria persoanelor care nu prea cunosc asa multe notiuni despre acest domeniu si nici nu au urmat un curs DPO. Daca nu stiati ca rolul unui ofiter desemnat drept responsabil pentru protectia datelor (sau altfel spus, o persoana care a absolvit un curs DPO), este discutat in capitolul al IV-lea, sectiunea 4 din regulamentul GDPR valabil in tarile membre ale Uniunii Europene, atunci participarea la un astfel de curs este foarte necesara.

curs DPOCare este urmatorul pas dupa absolvirea unui curs DPO?

In primul rand, absolvirea unui astfel de curs DPO inseamna, inainte de toate, o oportunitate mare. Oportunitate la un job bine platit, bine vazut, bine placut.
Pe langa faptul ca este un job de actualitate, marile companii platesc bani grei pentru a angaja persoane care au absolvit un astfel de curs. De ce? Pentru ca regulamentul care tine de protectia datelor cu caracter personal impune numirea unei astfel de persoane in functie, in fiecare companie. Astfel, daca va doriti o propulsare in cariera, atunci profitati de aceasta sansa.

Inainte de inscrire, trebuie sa stiti ca…

Pentru a putea finaliza un curs DPO este necesar ca procesarea sa fie efectuata de catre o autoritate publica ori de catre organizare. Exceptie fac Curtile care actioneaza in scop juridic ale Consiliului;
Activitatile de baza ale controlului sau procesul de a constitui operatiuni de prelucrare care, in functie de natura lor, domeniul de aplicare impreuna cu obiectivele stabilite, cer o monitorizare rapida si sistematica a subiectelor legate de datele personale pe o scala destul de majora;
Principalele activitati ale controlului sau procesului ce constituie procesarea la scala majora a acelor categorii de date mai speciale ce prezinta caracter personal, cu privire la condamnarile si oficiile penale.

Candidatii potriviti pentru cursuri de data protection officer sunt:

  • Ofiterii care, in trecut, au mai avut experiente de protectie a datelor;
  • Avocatii pentru protectia datelor;
  • Managerii de inregistrari;
  • Ofiterii de informatii;
  • Ofiterii de conformitate;
  • Oameni din domeniul resurselor umane;
  • Oricine utilizeaz, proceseaza sau mentine date cu caracter personal.

Inregistreaza-te la curs DPO completand formularul de pe site-ul: https://training-professionals.ro/curs-responsabil-dpo/. Grabeste-te pentru ca prima grupa de la acest curs DPO de la Training Professionals incepe pe 29 iulie 2019. Diploma acreditata va fi eliberata in aproximativ 7 zile de la data examinarii.

Publicare Advertoriale Educatie si Cultura