• Sistemul VRV 5 are un GWP cu peste 70% mai scazut prin utilizarea agentului frigorific R32
  • VRV 5 reutilizeaza agentul frigorific si dispune de sistem de control inteligent
  • Datorita dimensiunilor compacte (870 x 1,100 x 460 mm), sistemul mini VRV 5 cu un singur ventilator este usor de transportat si versatil in cadrul aplicatiilor.
  • Lider in domeniul HVAC, Daikin anunta trei premiere importante ce stabilesc noi standarde in materie de inovatie si eficienta: noul sistem Daikin Mini VRV 5, schema inovatoare L∞P si sistemele de control inteligent. Sistemul VRV 5 va fi disponibil in Romania incepand cu toamna anului 2020. Inovatiile au fost prezentate in cadrul evenimentului VRV Summit 2020 organizat de Daikin saptamana trecuta la Copenhaga, unde au participat peste 500 de parteneri Daikin.

Ca producator principal de sisteme HVAC-R – heating, ventilation, air conditioning and refrigeration, Daikin este lider si in reducerea impactului asupra mediului, prin dezvoltarea de produse cu eficienta energetica sezoniera ridicata si prin utilizarea de agenti frigorifici cu un potential de incalzire globala (GWP) mai scazut. Suntem preocupati de neutralizarea emisiilor de CO2, de trecerea la economia circulara si de un aer mai curat. Editia din acest an a summit-ului ne-a oferit ocazia sa asistam si sa exploram, impreuna cu o serie de parteneri din Romania, la lansarea unei game largi de produse si servicii inovatoare, menite sa ne duca si mai aproape de telul nostru pentru 2050: zero emisii de CO2”, a declarat Florin Ihora, Commercial Sales Manager Daikin Romania.

Daikin Mini VRV 5 este o solutie de ultima generatie care foloseste agentul frigorific R-32 si tehnologia Bluevolution pentru o eficienta mai ridicata si reducerea costurilor, oferind posibilitati multiple de instalare. Avand un GPW (Global Warming Potential) de 675 si o cantitate mai mica de agent frigorific, potentialul de incalzire globala al sistemului VRV 5 este mai scazut cu 70% fata de alternativele cu R-410A, oferind in acelasi timp o eficienta mai ridicata.

Prin schema inovatoare L∞P, Daikin deschide un nou drum in industrie, reutilizand agentul frigorific in cadrul noilor sisteme VRV. Prin utilizarea de agent frigorific regenerat, avand aceeasi calitate ca agentul frigorific nou, se obtine o economie de productie de peste 150.000 kg de agent frigorific in fiecare an. L∞P by Daikin permite reutilizarea conductelor, cablajelor si unitatilor interioare la inlocuirea sistemelelor exterioare cu unitatea VRV si lansarea dispozitivului de reciclare a agentului frigorific Daikin, care permite instalatorilor sa recicleze agentul frigorific pentru a putea fi utilizat din nou pentru incarcarea echipamentului.

Realizarile companiei prezentate la summit-ul de la Copenhaga se inscriu in planul de reducere a impactului asupra mediului si atingerea obiectivului de neutralitate a emisiilor de CO2 pana in 2050. Capitala Danemarcei a oferit participantilor o „experienta verde” pe tot parcursul evenimentului. La summit nu s-a folosit deloc hartie, a fost utilizat transportul public local si s-au consumat numai alimente din surse locale. Toate emisiile de CO2 care au rezultat ca urmare a sosirii si plecarii participantilor au fost neutralizate de Daikin, iar donatiile pentru neutralizare au fost orientate catre un proiect din India care sprijina fermierii ce trimit deseurile recoltelor catre fabrica de biomasa pentru a genera energie electrica.

Mai multe informatii puteti afla accesand www.daikin.eu/building-a-circular-economy sau www.daikin.eu/VRV5.

Despre Daikin

Cu o experienta de 95 de ani in proiectarea si fabricarea de tehnologii de incalzire si racire, Daikin este lider de piata in tehnologia pompelor de caldura si sistemelor de aer conditionat, fiind renumit pentru abordarea sa inovatoare in ceea ce priveste dezvoltarea de produse, precum si pentru calitatea de neegalat si versatilitatea solutiilor integrate.

In Europa, compania are aproximativ 7.600 de angajati si mai multe fabrici de productie cu sediul in Belgia, Cehia, Germania, Italia, Turcia, Marea Britanie, Spania si Austria. Daikin este pe piata din Romania din 1994, avand in prezent 43 de angajati si o retea complexa de distribuitori, axati pe solutii comerciale, industriale si rezidentiale. www.daikin.ro

Publicare Advertoriale Constructii