Sunt Leo Gherasim | KREATORE, de profesie designer, reprezentant al S.C. XTC Ecstasy S.R.L. Am placerea deosebita de a va aduce la cunostinta lansarea oficiala pe piata a noului brand handmade de bijuterii si moda cu inspiratie geto-dacica: “DACOS Jewelry & Fashion – Misterul Traditiilor Antice”.

Colectia “DACOS Jewelry & Fashion” este inspirata din traditii atat de stravechi incat istoria a trebuit rescrisa pentru a le pastra secrete. Dintr-un taram de legenda, plin de comori si minunatii, in care oameni mandri si curajosi au trait in echilibru si perfecta armonie cu natura, ne inspira o civilizatie care a lasat o amprenta adanca asupra culturii universale, in ciuda faptului ca a ramas aproape necunoscuta – civilizatia geto-dacica; din acelasi neam cu marea civilizatie tracica.

In timp ce multi ar crede ca primele semne si simboluri de pe fata pamantului au fost create de culturile sumeriene sau egiptene, in Europa Centrala si de Est au aparut primele dovezi ale scrierii (tablitele de la Tartaria, parte a culturii Vinca – Turdas, datand din anii 5000 i.Hr.), precedand alfabetul cuneiform sumerian si hieroglifele egiptene cu mii de ani in urma.

O bogata simbolistica s-a regasit si in alte culturi neolitice de pe aceste meleaguri romanesti precum Cucuteni, Hamangia, Gumelnita sau Boian, predecesoare civilizatiei geto-dacice, influentand-o.

Totodata, sunt voci care ar spune ca imperiile grecesti sau romane ar fi fost printre primele din Europa antica, insa istoricii ambelor imperii ii aminteau pe traci, geti si daci drept linia de sange care domina regiunea prin cunoastere si intelepciune, precum si prin aprige batalii.

„Dacii sunt cei mai viteji si mai drepti dintre traci” – Herodot (513 i. Hr)

Culturile lor, au fost printre cele mai reprezentative la acea vreme, influentandu-i pe greci, romani si celti. Au constat in simboluri puternice dezvaluind cunostinte si credinte in stransa legatura atat cu lumea materiala, cat si cu cea spirituala.

bijuterii cu inspiratie dacica

Colectia “DACOS Jewelry & Fashion” scoate la iveala simbolurile pierdute ale acestor popoare mandre si curajose intr-o noua interpretare, adaptata în mod original la tendintele contemporane, destinata unui public rafinat, cunoscator al adevaratei frumuseti, atent la detalii si cu un puternic sentiment de apartenenta la nobile traditii stramosesti, dincolo de istoria cunoscuta.

Reprezentarile moderne ale simbolurilor neolitice, geto-daco-tracice, mitologice, zoomorfe, abstracte si geometrice, incarcate de semnificatii spirituale, ezoterice si magice, grecesti, romane sau celte, pagane sau barbare, fac colectia “DACOS Jewelry & Fashion” usor de asortat oricarei tinute, fie ea mai traditională sau clasica, teatrala sau eleganta, casual sau moderna, pentru orice varsta sau ocazie.

Toate piesele sunt marcate cu triskelionul dacic, un simbol stravechi cu o multitudine de sensuri, semnificand ciclicitatea, progresul si evolutia, unificand lumea subpamanteana, pamanteana si celesta, precedand Trinitatea: Tatal, Fiul si Sfantul Duh.

Colectioneaza piesele unice din colectia “DACOS Jewelry & Fashion” confectionate NUMAI LA COMANDA, pentru a-ti completa comoara secreta, valoroase prin caracterul lor exclusivist si emotional, realizate manual deosebit de migalos, create cu mult suflet si dedicatie.

KREATORE by Leo Gherasim

mobil: 0722.359.810

e-mail: [email protected]

web-site: http://www.dacos-jewelry-fashion.com/

facebook:https://www.facebook.com/DACOS-Jewelry-Fashion-Bijuterii-Moda-112034086948415/

Publicare Advertoriale Monden Lifestyke