Vadim Toader, CEO și cofondator: Am asigurat investiții de peste
2,3 milioane de euro. Finanțarea va fi folosită pentru marketing și pentru a lansa două produse în 2022

  • Un creditor ipotecar care îmbină învățarea automatizată și finanțele pentru a schimba sistemul de împrumuturi
  • Venituri vizate de 125 mil. euro în 2025
  • Planuri de extindere pe segmentul rezidențial în SUA și Europa până în 2025
  • Compania este evaluată în prezent la 42 de milioane de euro
  • Runda de investiții poate fi accesată aici.

București, 2 iunie, 2022: Proportunity, soluție fintech care îmbină învățarea automatizată și finanțele, își propune să atragă 300.000 de euro pe SeedBlink. Runda de finanțare este susținută de doi investitori principali, Venture Friends și Kibo Ventures, cu un aport de 1,17 mil. euro fiecare.

Finanțarea va fi utilizată pentru a dubla impactul de marketing și pentru a lansa două noi produse în acest an, Rent to Buy și 0% depozit.

"Viziunea noastră este de a face cumpărarea de proprietăți la fel de simplă precum închirierea. Produsul actual este conceput pentru persoanele care au un avans de 5%, dar care se străduiesc să acceseze un credit ipotecar suficient de mare pentru a obține casa pe care și-o doresc cu adevărat. Proportunity îi ajută pe clienți să cumpere mai inteligent, datorită tehnologiei noastre de învățare automatizată, și să cumpere mai repede cu ajutorul amplificatorului nostru de ipotecă. Tehnologia de învățare automată îi ajută pe cumpărători să găsească locuințe cu potențial ridicat de creștere, asigurându-i că fac o investiție inteligentă pentru cea mai importantă decizie financiară din viața lor", afirmă Vadim Toader, CEO și cofondator. "Mă bucur să văd impactul serviciilor noastre și sper că și mai mulți investitori ni se vor alătura în călătoria noastră de a ajuta un milion de persoane de a accesa casele pe care și le doresc până în 2030", a adăugat Vadim Toader.

Platforma online Proportunity îmbină învățarea automată și finanțele schimbând sistemul tradițional de împrumuturi din Marea Britanie. Tehnologia permite trierea proprietăților cu potențial ridicat, minimizând în același timp riscul de pierdere. Compania a finanțat deja peste 117 milioane de euro în achiziții de proprietăți din 2018, cu o creștere de 200% de la an la an a numărului de clienți noi.

"Proportunity se remarcă printre fintech-urile europene și suntem foarte bucuroși să împărtășim această oportunitate de investiție de tip VC cu investitorii noștri. Atât Vadim Toader, cât și Ștefan Borodea sunt reprezentativi pentru fondatorii români de succes din străinătate, care au construit încrederea cu o echipă puternică, o tracțiune mare și VC-uri internaționale de top, cum ar fi VentureFriends și Kibo Ventures. Este interesant pentru noi să avem prima serie Series A+ cu un export de informații românești”, declară Laurențiu Ghenciu, Chief Business Officer la SeedBlink.

Obiectivul pentru 2022: venituri de 4,13 milioane de euro

Compania a fost fondată în 2018 de Vadim Toader, specialist cu peste zece ani de experiență în fintech&servicii financiare și de către Ștefan Boronea, profesionist cu peste 10 ani de experiență în inteligență artificială. Compania este evaluată acum la 42 de milioane de euro.

Proportunity se adresează mai ales pieței din Regatul Unit, o piață de 1,1 trilioane de euro, însă până în 2025 intenționează să se extindă și pe segmentul rezidențial din SUA și Europa Centrală. Conducerea estimează venituri de 4,13 milioane de euro în 2022 și de 125 milioane de euro în 2025.

Proportunity a înregistrat o creștere a portofoliului de 6,4% în ultimii trei ani, pe o piață care a crescut cu 3,2%. În primele luni din 2022, startup-ul a finanțat achiziții de proprietăți de aproape 47 miloane de euro, mai mult cu152% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Echipa Proportunity este formată din 32 de angajați cu experiență vastă în domeniul inteligenței artificiale și al previziunilor și cu un board cu expertiză extinsă în scalarea companiilor care înregistrează creșteri importante.

***

Despre Proportunity

Proportunity este un creditor ipotecar care combină învățarea automată și finanțele pentru a schimba sistemul de împrumut și pentru a ajuta clienții să își cumpere proprietățile pe care și le doresc. Compania a fost fondată în 2018 de către Vadim Toader, specialist cu peste zece ani de experiență în domeniile fintech& servicii financiare și Ștefan Boronea, cu mai bine de zece ani de lucru în AI. Proportunity a finanțat deja peste 117 milioane de euro în achiziții de proprietăți, iar acum este evaluat la 42 milioane de euro. Proportunity este susținută de fonduri de capital de risc de top, inclusiv Anthemis, Axel Springer, Savills și Starwood.

Despre SeedBlink

Lansată în Ianuarie 2020, SeedBlink este platforma de investiții cu cea mai rapidă creștere, specializată în găsirea, verificarea, finanțarea și scalarea startup-urilor europene de tehnologie. Viziunea noastră este de a modela viitorul tehnologic al Europei prin crearea unei platforme de investiții care permite investitorilor și fondatorilor acces la oportunitățile, instrumentele și serviciile VC-urilor. Comunitatea SeedBlink se află în centrul succesului platformei, alături de o selecție riguroasă de startup-uri tehnologice aflate în faza Seed până la Seria B și echipele lor pasionate. Mai multe detalii la www.seedblink.com.

Comunicat de presa Finante Contabilitate