Lucrările pentru Paltim, cel mai nou proiect al companiei Speedwell, vor începe în curând în Timișoara. Autorizația de demolare a fost emisă, iar lucrările vor fi demarate în prima parte a lunii iulie 2020.

Paltim este un proiect de tip mixed-use de regenerare urbană care va reproduce același concept gândit și implementat în cadrul Record Park, un alt proiect al companiei, dezvoltat in Cluj-Napoca, ce urmează să fie livrat acest an. Construit pe un vechi sit industrial, fosta fabrică de pălării Paltim, noul proiect va reda locuitorilor o locație istorică importantă și va contribui la dezvoltarea zonei centrale a orașului.

Proiectul Paltim are funcțiuni mixte, incluzând clădiri rezidențiale cu 287 de apartamente premium, 13.000 de mp de spații de birouri și 2.000 de mp destinați spațiilor de retail și servicii (magazine, cafenele și un club de fitness).

Obiectivul companiei Speedwell este de a conserva patrimoniul istoric și cultural oferit de locație. Astfel, plănuiște să renoveze două dintre clădirile abandonate: o veche vilă monument și o secțiune a fostei fabrici.

Mai mult, Speedwell se află în discuții avansate cu AMBASADA pentru redeschiderea unei locații într-una dintre clădirile istorice din Paltim, continuând munca de conectare cu comunitatea locală.

Proiectul de tip mixed-use Paltim va fi construit în faze. Faza 1 va include 153 de apartamente, 12.500 mp de spații de birouri și va fi livrată la jumatatea anului 2022.

Speedwell va colabora cu agenția imobiliară Imoteca pentru vânzarea apartmentelor și Griffes pentru închirierea spațiilor de birouri. Arhimar este biroul de arhitectură care se ocupă de designul proiectului, iar SubControl este responsabilă pentru obținerea autorizațiilor.

„Prin intermediul acestui proiect, ne mărim portofoliul din România, acesta incluzând proiectele Record Park în Cluj-Napoca, Triama Residence, The Ivy și MIRO în București și Riverside City în Râmnicu-Vâlcea. De asemenea, ne dorim să reconfirmăm încrederea pe care o avem în piața imobiliara din România printr-o strategie de dezvoltare pe termen lung.” a declarat Didier Balcaen, Co-fondator și Partener Speedwell.

Pentru mai multe informații, persoana de contact este Octavian Matache – Commercial Manager Speedwell, la numărul de telefon 0747 494 217 sau via e-mail la [email protected]

[email protected]

+40 (0)753.130.352

www.speedwell.be

Comunicat de presa imobiliare